Kralj hašiša kupio 18 stanova u Bugarskoj

0

Birger de Vet Olsen je stanove kupio na bugarskoj obali Crnog mora
 

Ovom investicijom Laki je pokušao da opere deo novca stečenog od krijumčarenja narkotika, ocenjuje list i navodi da se neki od tih stanova vode u vlasništvu drugih lica, a najmanje jedan na ime Vet Olsena, oca tridesettrgodišnjeg "kralja hašisa", piše sofijski dnevnik "Monitor".

 

Krijumčarenje veka

Birger je uhapšen jula prošle godine, posle četvorogodišnje interpolove potrage za krijumčarenje veka – 13 tone hašiša. Policija mu je bila za petama 2004. godine, ali ga je uhapsila tek 8. jula 2009. godine u Španiji, da bi 16 dana kasnije bio isporučen Danskoj. Pretpostavlja se da je Birger de Vet Olsen od prodaje narkotika zaradio 80 miliona kruna, odnosno 10 miliona evra.

Šest stanova se vode na ime Birgerove prijateljice, koja je u februaru uhapšena u Holandiji, a u četvrtak isporučena Danskoj. "Njeni" stanovi, u vrednosti višoj od četiri miliona kruna (pola miliona evra), kako je utvrdila istraga, kupljeni su parama od prodaje marihuane.

 

Zbog kupovine dva stana u Bugarskoj koji su isplaćeni novcem nepoznatog porekla Vet Olsen je, takođe, uhapšen. Pranje novca utvrđeno je nakon odlične saradnje sa Tužilaštvom Bugarske, saopštio je belgijski policijski komesar Stefan Stefenson.

 

Danski narko-bos je u Bugarskoj osnovao agenciju za promet nekretnimama i, prema operativnim saznanjima policije, očekivao je da preproda svoje stanove i tako opere novac. Bugarska policija je, takođe, utvrdila da na računima bugarskih banaka Birger de Vet Olsen poseduje 46.000 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here