Novi “Kralj lavova” verno prati originalnu priču, pa ćemo i u igranoj verziji gledati borbu za kraljevstvo, zločestog Mufasinog brata Skara, Simbino izgnanstvo, ljubav sa Nalom, ali i Simbin trijumfalni povratak na prestol.

Voljeni animirani klasik “Kralj lavova” posle 25 godina vraća se na bioskopsko platno u novoj, igranoj verziji. Posle “Damba” i “Aladina” to je treći “Diznijev” rimejk u ovoj godini, a po prvim ocenama kritike (u domaće bioskope stiže već 17. jula), reditelj Džon Favro i scenarist Džef Natanson su u velikoj meri ostali verni originalnom remek-delu.

– Po mom mišljenju, “Kralj lavova” je, bez premca, najbolji animirani film u istoriji – ocenio je Natanson i dodao da su i on i reditelj prihvatili ovaj posao zbog “velike ljubavi i poštovanja prema originalu”.

Favro je, kaže, svestan odgovornosti prema publici koja je original iz 1994. gledala na desetine puta, a potom isto toliko puštala svojoj deci.

– Dok ostali traže ono što mogu da uzmu, pravi kralj traga za onim što može da pruži – “progovara” kralj lavova Mufasa dok svom sinu Simbi objašnjava čuveni “ciklus života”.

Novi “Kralj lavova” verno prati originalnu priču, pa ćemo i u igranoj verziji gledati borbu za kraljevstvo, zločestog Mufasinog brata Skara, Simbino izgnanstvo, ljubav sa Nalom, ali i Simbin trijumfalni povratak na prestol koji mu rođenjem pripada.

Ako vam se Mufasin glas učini poznatim, znajte da niste pogrešili – to je legendarni Džejms Erl Džons, koji je bio kralj lavova i u originalnoj verziji. I ostatak glumačke postave je impresivan, pa glasove Simbinoj voljenoj Nali pozajmljuje Bijonse, dok Set Rogen i Bili Ajhner igraju Simbine prijatelje Pumbu i Timona. Zločestog Skara glasovno je dočarao Čuitel Edžiofor.

Originalni “Kralj lavova” ostao je upamćen i po vrhunskoj muzici (nagrađenoj sa dva Oskara), a mnoge melodije, poput čuvene Hakuna Matata, ili Circle of Life, Can You Feel the Love Tonight pevaćemo i u novoj filmskoj verziji. “Dodatak” novom “Kralju lavova” je pesma Spirit, u izvođenju Bijonse, koju muzički znalci već vide kao ozbiljnog kandidata za novi Oskar.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here