Kralj paparaca u Italiji ponovo u zatvoru

0

Fabricio Korona navikao na povlačenje po sudovima

 

Korona, u vreme dok je po drugom osnovu bio u zatvoru, platio je čuvaru 4.000 evra da mu unese kameru kojom je, aprila 2007. godine, u ogledalu u ćeliji slikao samog sebe kako vežba mišiće.

 

Te fotografije su se kasnije pojavile u italijanskoj žutoj štampi i samo još uvećale njegovu kontroverznu slavu, javila je italijanska agencija Ansa.

 

Korona je navodno prodao te fotografije za 20.000 evra, od čega je oko 8.000 platio ministarstvu pravde nakon što je optužen za mito, što je, kako kaže sudija Enriko Manci, uticalo na relativno malu kaznu zatvora.

 

Na sudu i zbog ucinjivanja Davida Trezegea

Koroni je u toku suđenje i za ucenjivanje francuskog fudbalera, člana Juventusa Davida Trezegea, a vodi se i odvojeni preces pod optužbom za utaju poreza.

Pored Korone, na kazne zatvora od 18 meseci osuđeni su zatvorski čuvar i njegov advokat. Korona je pre toga proveo dva meseca u istražnom zatvoru, jer je navodno iznudio više hiljada evra od slavnih ličnosti tako što im je pretio da će prodati tabloidima fotografije na kojima su dotični u nezgodnim situacijama.

 

Italijanski paparaco ucenjivao je slavnog brazilskog fudbalera Adrijana fotografijama sa gošćama jedne privatne žurke u Milanu, a ucenjivao je i italijanskog igrača, bivšeg člana Milana, Frančeska Koka, i motociklistu Marka Melandrija. Taj slučaja završen je prošlog decembra presudom od tri godine i osam meseci zatvora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here