Kralj vlada plemenom preko skajpa

0

Nasledio "presto" jer su mu otac i brat levoruki što se smatra nečistim:Togbe Ngorifija Kosi Bansah
 

Togbe je neplanirano postao kralj, jer su njegovi otac i brat levoruki, što se u Gani smatra nečistim.

 

"Digitalni kralj" Togbe Ngorifija Kosi Bansah ima 66 godina, rođen je u Gani, a trenutno živi u Nemačkoj, sa svojom suprugom Gabrijelom Bansah.

 

On nekoliko puta godišnje poseti pleme kojim vlada, a pored toga, svake noći određen broj sati provede na Skajpu, gde diskutuje o plemenskoj politici sa svojim saradnicima. Kralj Togbe je odgovoran za jedan distrikt u Gani, u kojem živi preko 200.000 ljudi.

 

Deda kralja Togbea, koga je on nasledio, umro je 1987. godine. Otac i brat ovog neobičnog kralja preskočeni su, i to zato što su obojica levoruki, što se u ovoj zemlji smatra „nečistim“.

 

Ceremonija krunisanja obavljena je pre 22 godine, ali njegov životni stil se od tada ni malo nije promenio. On je ostao u Nemačkoj, u regiji Rejnland Falc, gde živi sa svojom suprugom, inače Nemicom.

Togbe se u Nemačkoj bavi muzikom, a učestvuje i u humanitarnim projektima

Neobičan vladar se u Nemačku zaljubio još 1970. godine, kada je u ovoj zemlji studirao mehaniku.
 

Togbe je veoma popularan u svojoj lokalnoj zajednici. On je zabavljač i muzičar i učestvuje u humanitarnim projektima. Pokrenuo i humanitarni fond za pomoć narodu svoje zemlje.

Togbeovo kraljevstvo

Kralj Togbe Ngorifija Kosi Bansah nasledio je upravljanje jednom oblašću u regiji Volta. Volta je jedan od deset administrativnih jedinica na koje je podeljena Gana, i nalazi se na jugoistoku zemlje.

 

U regionu Volta ima 25 različitih distrikta, Togbe je vladar jednog od njih, po imenu Hohoe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here