Kraljica Elizabeta razočarana britanskim političarima

sputniknews.com, Vestionline
0
Tanjug/AP

Kraljica Velike Britanije Elizabeta II razočarana je britanskim političarima i smatra ih „nesposobnim da upravljaju“ zemljom, piše „Sandej tajms“, pozivajući se na izvor blizak kraljevskoj porodici.

Kako navodi neimenovani izvor, kojeg list karakteriše kao čoveka sa „besprekornom reputacijom“, ova kritika kraljice se čula na događaju zatvorenom za javnost, još 2016. godine, nakon ostavke Dejvida Kamerona.

„Ona je izrazila svoje nezadovoljstvo i razočarenje kvalitetom političkog rukovodstva i za proteklo vreme njeno razočarenje je samo raslo“, dodao je izvor „Sandej tajmsa“.

Kraljicu je naljutila želja poslanika Parlamenta da je uvuče u rešavanje krize koju je izazvao „bregzit“. Ova izjava je postala jedna od najoštrijih za 67 godina vladavine Elizabete II.

Prema staroj tradiciji, britanska kraljevska ličnost ne učestvuje u političkom životu zemlje i uzdržava se od svih javnih komentara po spornim pitanjima koja su u kompetenciji Vlade. Kraljica Elizabeta nikada javno nije davala svoje mišljenje o „bregzitu“, iako je „San“ pisao da ga ona, navodno, podržava. Ove informacije su odmah bile demantovane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here