Youtube/Kosovo Online
Pozdrav Aleksandra Vučića i Avdulaha Hotija

Politički analitičar iz Prištine Miljazim Krasnići izjavio je danas da je vrlo skeptičan po pitanju ishoda dijaloga Beograda i Prištine, kao i da je iluzorno očekivati da Srbija prizna nezavisnost Kosova i da su te priče naivne jer se dijalog ne vodi radi uspostavljanja diplomatskih odnosa.

– Kosovski premijer je veliki entuzijasta, ali je situacija na terenu znatno drugačija i nerealno je očekivati priznanje Kosova od strane Srbije. Vučić zna šta radi, on je iskusan državnik, iz tog razloga ponaša se komotno pogotovo što je na izborima dobio apsolutnu većinu i može napraviti vladu po svojoj volji, a premijer Hoti ima vladu koja je na staklenim nogama – rekao je Krasnići za portal Kosovo online.

On je ocenio i da koordinator Prištine za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni ima dobru političku biografiju, ali nema legitimitet da vodi pregovore i zaključuje sporazume, uz ocenu da će sutrašnji sastanak ipak biti na ekspertskom nivou.

– Hiseni je bio jedan od najbližih saradnika Ibrahima Rugove, bio je i ministar spoljnih poslova tako da ima dovoljno diplomatskog iskustva. Ali u ovoj situaciji nije stvar ličnosti, već mandata – rekao je Krasnići.

Krasnići navodi da postoji puno nedoumica oko sutrašnjeg sastanka koji će se održati u Briselu, ističući da više veruje da je reč o tehničkom, nego o političkom satanku, kako je ranije najavio Avdulah Hoti.

1 COMMENT

  1. SAMO NEKA BUDALA BI PRIZNAO ILI PRIZNALI SVOJU SOPSTVENU TERITORIJU MANJINI PRAVE SE BUDALE ALBANSKA MANJINA U SRBIJI

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here