Krčmarević: Osnovati regionalnu ligu u fudbalu

0

Poslednji u pozivu na osnivanje šireg regionalnog takmičenja bio je nekadašnji selektor Mlade reprezentacije Srbije, Slobodan Krčmarević.

 

"Najnoviji poraz Partizana u Evrope još jednom potvrđuju da Superliga nije nikakvo merilo snage šampiona. Bio sam na Banjici u nedelju gde je Partizan trijumfovao, ali pitanje je koliko je ekipa izvukla korisnih stvari iz meča. Tu su ‘crno-beli’ u neravnopravnom položaju u odnosu na rivale iz Lige Evrope, jer nije isto igrati protiv srpskih ekipa, sa jedne, odnosno, Liona, Marseja, Anderlehta, Standarda, sa druge strane. Vidimo da jaki mečevi u nacionalnim šampionatima daju rezultate“, rekao je Krčmarević za ‘Blic’.

 

"Idealno bi bilo formirati jadransku ligu i u fudbalu. Jer, ako uporedimo rezultate košarkaškog i fudbalskog kluba Partizan u Evropi, jasno je ko je uspešniji. Jake utakmice iz nedelje u nedelju u regionalnoj ligi donele su košarkašima kvalitet, da mogu da se ravnopravno nadmeću, ne samo sa prosečnim evropskim ekipama, već i najjačim. A, recimo, Tuluz i Briž, se ne mogu svrstati u krem evropskog fudbala“, rekao je Krčmarević i dodao:

 

"U moje vreme, dok sam igrao fudbal, nije bilo lako pobediti u Rijeci i Skoplju, da ne govorim o Zagrebu i Splitu. Tada si mogao da računaš na pehar sa tri pobede na strani, a danas Zvezda i Partizan osvajaju titule sa jednim porazom u sezoni".
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here