Tanjug
Položen kamen-temeljac na novo postrojenje Železare Smederevo

Početak izgradnje novog postrojenja kompanije “Hbis grupa Srbija” u Železari u Smederevu, u vrednosti od 120 miliona dolara, značajna je investicija, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na ceremoniji polaganja kamena-temeljca i zahvalio Kini na ulaganju u Železaru.

– Ovo je veliki dan. Investiciju vrednu 120 miliona dolara nismo mogli da obezbedimo jer je to ogroman novac koji sada imamo, pošto smo našli najbolje i najveće prijatelje – rekao je Vučić.

On je naveo da u Železari radi više od 5.000 ljudi i da je u poslednjih godinu dana 269 mladih dobilo posao, a da je 501 čovek sa ugovora na određeno prešao na neodređeno vreme.

– Sve to govori o posvećenost “Hbisa” i Kine da Železara uspe. Znate da uslovi za poslovanje Železare nisu laki, i zbog sistema kvota iz EU. Ništa od toga ne bismo mogli da izdržimo da nemamo posvećenost kinskog rukovodstva i prijatelja – rekao je Vučić, još jednom zahvalivši kineskom predsedniku na svemu što je učinio.

Predsednik kompanije “Hbis Srbija” Vang Laniju poručio je da će izgradnja novog pogona u Železari Smederevo – sveobuhvatni projekat očuvanja energije i zaštite životne sredine – dati krila za dalja dostignuća kompanije.
– “Hbis” veruje da će uz pažnju lidera Srbije i Kine, obeju vlada, ali i posvećen i naporan rad 5.000 radnika, projekat sveobuhvatnog očuvanja energije i zaštite životne sredine biti završen u roku i stvoriće krila za dalja dostignuća naše kompanije. “Hbis” neće izneveriti misiju i svoja očekivanja, i daće sve od sebe da ispuni svoja obećanja – poručio je Vang.
Vang je istakao da je sveobuhvatni projekat očuvanja energije i zaštite životne sredine ključni projekat za promociju štednje energije, smanjenja emisije štetnih gasova, zelene proizvodnje i inteligentnog razvoja kompanije. Ukazao je na to da će ukupni iznos investicije u novi pogon biti 120 miliona dolara.
– Kada se završi projekat, postojaće zelena, inteligentna, vodeća moderna fabrika za očuvanje energije u Evropi, a zaštita životne sredine dostići će svetski nivo – naveo je Vang.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here