Kreće januarsko ludilo u NFL: Epicentar u Pitsburgu

0

Beta/AP

Da li će "panteri" ovako da slave i posle meča sa Arizonom u Šarlotu

 

KAROLINA PENTERS – ARIZONA KERDINALS – Subota 22.35 – "Panteri" iz Šarlota nalaze se u odličnoj formi. U prošlom kolu u direktnom dvoboju za šampiona divizije jug NFC-a razbili su Atlantu u "Džordžija domu" 34:3 i izborili prednost domaćeg terena u prvoj nedelji plej-ofa. Odbrana Karoline odlična je u poslednjih nekoliko mečeva,  dok u napadu pokretni kvoterbek Kem Njuton sjajno trči. Arizona je odlično počela sezonu, ali je desetkovana povredamau finišu sezone pa su poraženi na poslednja dva meča od divizjskih rivala Sijetla i San Franciska. 

Povredio se startni kvoterbek Karlson Palmer, zatim i drugi Dru Stenton, pa će ponovo na teren Rajan Lindli, koji drži brojne negativne rekorde u NFL-u. Neće biti ni startnog raning beka Andrea Elingtona, pa ulogu favorita ima domaćin. Kerdinalsi imaju dobru odbranu, pa ukoliko zaustave napade Kema Njutona i Lindli uspe da dugim loptama pronađe pre svega glavnu metu u napadu Lerija FIdžeralda, ekipa iz Finiksa mogla bi da iznenadi. Arizona je slavila na dva poslednja međusobna susreta, a oba su se igrala u Finiksu.

Reuters

Igra u životnoj formi: Ben Rotlisberger, kvotrbek Pitsburg Stilersa

 

PITSBURG STILERS – BALTIMOR REJVENS – Nedelja 02.15 – Ljuti divizijski rivali odmeriće snage u meču koji sa nestrpljenjem očekuju ljubitelji američkog fudbala. Poslednje dve godine domaći teren igra odlučujuću ulogu. Za razliku od prošle godine kada smo gledali uzbudljive susrete, ove sezone, oba tima su ostvarila ubedljive pobede na svojim terenima. Biće to obračun Ben Rotlisbergera i Džoa Flaka, kvoterbekova koji imaju dve, odnosno jednu Superboul titulu. Stilersi su pobedom nad Sinsinatijem prošle nedelje izborili prednost domaćeg terena, ali su platili visoku cenu. Na tom susretu povredio se sjajni raning bek Lejvion Bel, što će biti ogroman hendikep za Stilerse.

Da li će otpuštanje Lagereta Blanta biti kobno ostaje da se vidi. Tek "Big Ben" teško može u napadu da se osloni na epizodiste, koji će sada imati glavnu ulogu Džoš Heris i Dri Arčer, uz Bena Tejta, koji je potpisan kao slobodan agent. Zato će verovatno sve nade Stilersa da budu uperene ka risiveru Entoniju Braunu, koji igra u fenomenalnoj formi. S druge strane, čini se, da Džo Flako ima veći izbor meta u napadu. Tu su sjajni risiveri, veteran Stiv Smit i njegov prezimenjak Tori. Uz Ejkina, Denijelsa i Džejkobi Džonsa, koji ume dobro da vrati "pant" i odličnog Forseta u igri trčanjem, Rejvensi bi mogli da iznenade ljutog rivala. Kvoterbek koji bude imao bolju protekciju, njegov tim imaće veće šanse za trijumf.

Pitsburgu se vraća Troj Polumalu, koji je propustio meč sa Sinsinatijem zbog lakše povrede, dok ćemo u Baltimoru ponovo da gledamo defanzivnog enda Haloti Natu. Zbog povrede, Rejvense će biti lišeni usluga defanzivnog tekla Tima Džerningena. Prednost Stilersa je domaći teren, ali je ogroman hendikep neigranje Bela, što bi Rejvensi mogli da iskoriste.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here