Kupine su odličan sastojak svih kolača, a sa vanila kremom i keksom predstavljaju nepogrešivu kombinaciju. Uverite se i sami isprobajte ovaj recept.

Potrebno je:
kora
300g mlevenog keksa
125g maslaca
100ml mleka
fil sa kupinama
300g kupina
150 ml vode
5 kašika šećera
30 g gustina
žuti fil
1l mleka
6 žumanaca
8 kašika šećera
2 vanilin šećera
6 punih kašika brašna
100g maslaca
2 kašike kisele pavlake
100g keksa
250ml slatke pavlake (po želji)

Priprema:
1. Umutiti maslac, dodati keks i mleko i sve dobro umesiti. Masu rasporediti u malu okruglu tepsiju (sa obručem) i ostaviti u frižider da se stegne.
2. Kupine izmiksati, dodati šećer i staviti na šporet. Gustin razmutiti u vodi i sipati u vrele kpine, te skuvati kao puding.
3. U 750ml mleka staviti 4 kašike šećera i staviti na šporet da se greje. Malo umutiti žumanca, dodati 4 kašike šećera, vanilin šećer i preostalo hladno mleko. Sipati i brašno i sve dobro izmešati. Kada mleko provri, skloniti ga sa vatre i polako umešati pripremljenu masu sa žumancima, vratiti na ringlu i kuvati kao puding na blagoj temperaturi. Kad je gotovo, skinuti sa šporeta i umešati maslac, a kada se otopi, dodati i pavlaku pa sve dobro izmešati.
4. Preko kore od keksa sipati polovinu žutog fila malo prohlađenog, zatim složiti red izlomljenog keksa, pa fil od kupina i odozgo sipati ostatak žutog fila.
5. Ostaviti kolač da se dobro ohladi, a zatim, ukoliko želite, staviti dobro umućenu slatku pavlaku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here