pixabay.com
Moskva

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da odluka poljskog Sejma da označi Rusiju kao državu koja sponzoriše terorizam predstavlja antirusku histeriju.

Peskov je odgovorio na zahtev novinara da prokomentariše odluku donjeg doma poljskog parlamenta da označi Rusiju kao sponzora terorizma, kao i da Moskvu proglasi odgovornom za avionske nesreće 2010. i 2014. godine.

Prema rečima Peskova, poljske vlasti odbijaju da se suoče sa istinom i priznaju realnost onoga što se dogodilo, prenela je Izvestija.

Istovremeno, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas da je ta odluka poljskog Sejma neprijateljska, protivpravna, kao i da predstavlja deo zapadne kampanje i da ne može da doprinese u borbi protiv međunarodnog terorizma.

Donji dom poljskog parlamenta usvojio je ranije danas rezoluciju u kojoj se Rusija označava kao zemlja koja podržava terorizam.

Pored toga, u dokumentu se navodi da je Rusija direktno odgovorna za pad malezijskog aviona u julu 2014, kao i za pad aviona poljske vlade u blizini Smolenska 2010. godine.

Evropski parlament usvojio je sredinom novembra neobavezujuću rezoluciju kojom se Rusija označava kao država koja sponzoriše terorizam.

Taj dokument podržalo je 494 poslanika, protiv je bilo 58, a uzdržano 44.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here