EPA-EFE
Predsednik Rusije Putin u Sevastopolju na Krimu

Moskva doživljava izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o želji Kijeva da povrati Krim “nevojnim sredstvima” kao diskusiju o otuđenju ruskih teritorija, što je u potpunosti neprihvatljivo, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Za nas ovo nije ništa drugo do rasprava o otuđenju teritorije od Rusije. To se ne može razumeti drugačije. Ovo ne dolazi u obzir – odgovorio je Peskov novinarima na pitanje da prokomentariše izjave Zelenskog, prenosi Tass.

Ukrajinski predsednik je prethodno rekao da je Kijev spreman da razmotri opcije za nevojni povratak Krima, ali je pozvao da se “ne gubi vreme” na opcije koje ne predviđaju, kako je naveo, “deokupaciju poluostrva”.

Zelenski je u intervjuu za “Fajnenšel tajms” izjavio da ako rešenje ne predviđa deokupaciju, i ako je po njemu Krim deo Rusije, niko ne treba da gubi vreme na to.

– Ovakve izjave još jednom ukazuju na nepripremljenost i nesposobnost ukrajinske strane, koja ne pokazuje spremnost da problem reši nevojnim metodama – saopštio je Peskov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here