EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL
Predsednik Rusije Vladimir Putin

„Ruski predsednik Vladimir Putin nije u samoizolaciji zbog epidemije virusa Covid-19, aktivno radi, samo je smanjen broj njegovih kontakata“, izjavio je portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov.

On je kazao da je pogrešno reći da je Putin u samoizolaciji, jer ima direktne sastanke, održava sastanke preko interneta i video konferencija, prenosi Tass.

– Teško da možete da zamislite koliko vremena predsednik provodi na telefonu razgovarajući sa šefovima regiona, ministrima i glavnim infrastrukturnim kompanijama – rekao je Peskov.

Ipak, kako je rekao, broj direktnih sastanaka „licem u lice“ smanjen je zbog epidemije i „neophodnosti da se predsednik zaštiti od svake infekcije“.

Prema rečima Peskova, ovakve mere su u potpunosti opravdane.

On je objasnio da Putin, ako je potrebno, boravi u Kremlju, a kad zatreba radi i u rezidenciji u Novo-Ogarevo. Radni dan Putina se ne ograničava na osam do dvanaest sati.

– To je mnogo više. I to svaki dan, bez prekida. Jer država živi, ekonomija živi. Problemi se dešavaju i potrebno je da ih predsednik reši – zaključio je Peskov.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime