Krenula majčinim putem

0

Na okupu: Porodica Krstić
 

Katarina je poreklom iz Svilajnca, rođena je u Austriji, a svoje prve korake ka umetnosti načinila je u klubu "Jovan Jovanović Zmaj", sa kojim je učestvovala na brojnim takmičenjima.
 

Katarina sa svojim radovima

– To je bilo jedno lepo iskustvo, ali je red sada došao na nove generacije – kaže Katarina.

Umetnost je prisutna u celoj porodici, te zato i ne čudi odluka da za svoj poziv izabere upravo ovaj pravac. Tata Srđan je koreograf i bavi se tradicionalnom umetnošću, a mama Anita je bila njena glavna inspiracija da krene ovim putem, budući da i sama slika.

 

Talenta ne nedostaje ni sestri Kristini (18) koja se zapaženo bavi fotografijom. Katarina se već nekoliko godina ozbiljnije bavi fotografijom i slikanjem. Pre godinu dana imala je svoju izložbu u Rankvajlu u prostoru Vinomnasaal, a do sada je više puta išla i na razna školska takmičenja.

 

"Volim da crtam decu, a posebno me inspiriše ljubav majke i deteta, kao i stare osobe i dirljivi momenti iz siromašnih podneblja", ističe Katarina.

Katarina ima i svog mentora Milomira Nešića, akademskog slikara iz Svilajnca, sa kojim radi kada provodi raspuste u Srbiji.

Za sebe kaže da je perfekcionista i da smatra da uvek može bolje, te nikada nije zadovoljna svojim radovima. Do sada ima 35 svojih radova, među kojima se nalaze akvareli, ulja na platnu i fotografije.

 

Priprema mapu radova

Trenutno vredno radi na pripremi mape za prijemni ispit u februaru iduće godine, a Minhen je izabrala zbog blizine gradu u kome živi.
– Uživam u pripremanju mape sa radovima različitih tehnika crtanja i nadam se uspehu – veli Katarina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here