pixabay.com

Prema aromaterapiji, limun nije samo voće, već i “magičan” sastojak koji može da podstakne fiziološke reakcije u telu.

Bogat je vitamina C, A i B, bakrom, manganom, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom i moćnim antioksidansima, te kao takav, limun je dobar za kožu, pa čak i za unutrašnje organe.

Istraživanje je pokazalo da stavljanje narezanih limuna pored kreveta noću, može da poboljša probleme sa disajnim putevima, kao i kvalitet vazduha i san.

Zahvaljujući njegovim detoksikacijskim i antibakterijskim osobinama, limun je prirodni prečišćivač vazduha te poboljšava i sam kvalitet vazduha. Njegov miris može da pomogne u smanjenju osećaja stresa, kao i kod problema sa začepljenim nosem. Miris citrusnog voća otvoriće disajne puteve i pomoći će vam da lakše dišete, pa samim tim i lakše zaspite.

Uz to, udisanje mirisa limuna tokom spavanja može da umanji bol, poput glavobolje i reumatoidnog artritisa, a poznate su i njegove osobine regulisanja cirkulacije i snižavanja krvnog pritiska, što je takođe naučno dokazano.

Sve su to dobri razlozi zbog kojih bi svakako trebalo da probate da stavite limun pored kreveta pre spavanja. Limun jednostavno narežite na četvrtine po dužini, stavite ga na tanjirić ili u posudicu i ostavite ga pored kreveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here