Kristijan u pritvoru još mesec dana

0

Kristijan je uhapšen 16. januara ispred Crkve svetog Marka u Beogradu
 

Oni su osumnjičeni za nelegalnu trgovinu narkoticima. Pripadnicima Golubovićeve grupe krivično vanpretresno veće je pritvor produžilo zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi mogli da ponove krivično delo, kao i zbog visine zaprećene kazne i okolnosti pod kojima je delo izvršeno nekima, precizirala je portparol suda Dušica Ristić.

 

 

Golubović je, pre godinu dana pušten iz zatvora u Požarevcu gde je izdržao kaznu od četiri godine zatvora zbog iznude 3.000 evra i kilograma zlatnog nakita od jednog bračnog para.

 

 

Od mladih dana poznat je u kriminalnim krugovima, hapšen je više puta, pored ostalog u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.

 

 

Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane krađe.

Ona je napomenula da će veće u petak odlučiti o produženju pritvora još jednom osumnjičenom pripadniku Golubovićeve grupe, (jer nisu svi uhapšeni istog dana) posle čega će spisi predmeta biti vraćeni istražnom sudiji.

 

O zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za proširenje istrage protiv Golubovića i pripadnika njegove grupe, istražni sudija će odlučiti pošto ih sasluša, a datum saslušanja odrediće po prijemu spisa predmeta, objasnila je Ristićeva.

 

Proširenje istrage se zahteva jer postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Viši sud u Beogradu vodi istragu protiv Kristijana, njegove majke Milanke Golubović, Safeta Ibrovića, Mirsada Fujaljkića, Uroša Vukovića i Ferata Skenderovskog, koji su uhapšeni u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Višim tužilaštvom.

 

Ta grupa se tereti da se u dužem vremenskom razdoblju bavila trgovinom narkotika na liniji Novi Pazar – Beograd, a on se sumnjiči i za držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here