U četvrtfinalu Juventus u Torinu savladao Romu s 3:1.

Deset dana posle pobede protiv Rome u ligaškom duelu u Rimu (2:1) Stara dama je “vučici” održala čas i pred svojom publikom. Igraće u polufinalu (dva meča) s pobednikom duela Milana i Torina, koji je na San Siru u utorak. Napoli, koji je izbacio Lacio s 1:0 u Napulju, čeka uspešnijeg iz susreta Intera i Fiorentine, u Milanu u sredu.

Utakmice su 12. februara i 4. marta. Domaćini su prvo Napoli i Milan ili Torino.

Juventus je protiv Rome poveo u 26. minutu reskim šutom Kristijana Ronalda po zemlji. Portugalskom asu, koji je među torinske “crno-bele” došao u leto 2018, to je prvenac u italijanskom kupu.

U prvoj utakmici osmostrukog uzastopnog prvaka ove sezone, protiv Udinezea pre nedelju dana u Torinu (4:0), nije igrao. Prošle sezone Juventus je kao gost savladao Bolonju u osmini finala s 2:0, a on nije uspeo da se upiše u strelce za 28 minuta u igri pošto je ušao kao rezerva. U četvrtfinalu Atalanta je u Bergamu preslišala Staru damu s 3:0. Kristijano Ronaldo je svih 90 minuta bio neprimetan.

Tako su od meča s Romom (Aleksandar Kolarov odigrao celu utakmicu standardno po levoj strani u prestoničkom timu) Superkup Engleske i Kup UEFA i dalje jedina dva takmičenja u kojima je portugalska gol-mašina igrao, a nije postigao pogodak. Dok je bio u Mančester junajtedu, “crveni đavoli” su kao prvaci igrali s osvajačem FA kupa Čelzijem za trofej “superšampiona” Engleske na Vembliju 2007. Pobednika nije bilo ni na produžetke (1:1), a Kristijano Ronaldo, koji je igrao svih 120 minuta, nije stigao ni da puca penal. Holanđanin Edvin van der Sar je odbranio sva tri Čelzijeva udarca, a prva tri Junajtedova izvođača su bili neumoljivi – 3:0.

U Kupu UEFA portugalski as je igrao u prvom kolu u sezoni 2002/03. kao član Sportinga. Protivnik je bio – Partizan. “Crno-beli” su blistali u Lisabonu (3:1), a na svom stadionu su se izvukli na produžetke (3:3) budući da se u osnovnom delu igre Sporting revanširao istom merom. Kristijano Ronaldo je u Lisabonu igrao u drugih 45 minuta, a u Humskoj do 74. Imao je 17 i po godina.

Juventus je protiv Rome prednost udvostručio preko Urugvajca Rodriga Bentankura u 38. minutu, a treći gol dao je Leonardo Bonuči na izmaku prvog poluvremena. Utešni, ali efektan pogodak za goste postigao je Turčin Under. Lopta se odbila od prečke, a gol-crtu je prešla od leđa proslavljenog Đanluiđija Bufona, koji kroz neki dan puni 42.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here