Tanjug
Kristofer Hil

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je danas da ne postoji niko u međunarodnoj zajednici ko se protivi pravu patrijarha srpskog Porfirija da uđe na KiM i sastane se sa vernicima.

Hil je za Nova.rs, komentarišući zabranu patrijarhu Porfiriju da poseti KiM, rekao da misli da je važno za srpsku zajednicu da može da vidi patrijarha i izrazio nadu da se tako nešto neće ponoviti.

– Mislim da je to nešto osnovno – za religijske slobode tamo. Mislim da nećete naći nikoga u međunarodnoj zajednici ko se protivi njegovom pravu da uđe na Kosovo i da se sastane sa vernicima. To je naš stav i nadam se da se ovo neće ponoviti – rekao je Hil na pitanje kako komentariše zabranu patrijarhu da poseti KiM i to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za navonastalu situaciju okrivio međunarodnu zajednicu.

4 COMMENTS

  1. А , дозвољено је убијање људи и паљење манастира,црква…и послије још и бомбардујете.Губи се продана душо,све је ово ваша игра.

  2. Ako se neće ponoviti, znači patrijarh može krenuti ujutru ??? Ne kažem da neverujemo gospodinu Hilu da SAD drže potpunu kontrolu u lažnoj državi Kosova, ali bi bilo logično, obzirom na izjave i delanje nemačkog činovnika Kurtija (protiv stava SAD ?), da u pratnji patrijarha bude i 999 srpskih vojnika i policajaca po rezoluciji 1244 !!!

  3. Velika je istina da EU i zapad ćuti o hapšenjima Srba,
    O oduzimanju prava Glasa Srbima ,
    U vjestima kažu da Da Srbija destabilizuje KiM na putu za EU,
    Bezvizni režim iz EU je nagrada albancima za ovakvo ponašanje,
    Amerikanci ih naoružavaju i englezi naravno.
    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here