Krivična prijava protiv Đukanovića ako primi Tačija

0

EPA
Krivična prijava za Đukanovića

U saopštenju se napominje da je sadašnji ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Hašim Tači "organizovao transport kamionima otetih Crnogoraca i Srba iz Metohije u Albaniju, gde su im u `žutoj kući` vađeni vitalni organi i prodavani na Zapadu".

Iz Udruženja poručuju da će krivičnu prijavu protiv Đukanovića podneti "zbog saučesništva u trgovini ljudskim organima".

U saopštenju se dodaje da će kao svedoci u procesu protiv Đukanovića biti pozvani bivši glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte, bivši specijalni izvestilac EU Dik Marti i nekadašnji šef Unmika Hose Pablo Barajbar.

"Upravo oni su tvrdili da su oteti Crnogorci i Srbi odvođeni preko Crne Gore i završili živote u Albaniji. Milo Đukanović – tadašnji premijer je dobro znao za taj transport ljudi i on se ne obazire na porodice žrtava, već želi uz najveće državne počasti da dočeka zločinca", dodaje se u saopštenju.

Porodice su poručile da je Đukanoviću "očigledno malo što je `njegova` Crna Gora među prvima priznala takozvanu "Republiku Kosovo" već želi da dočeka čoveka koji je Metohiju zavio u crno".

"Time će dotući porodice žrtava Crnogoraca i Srba", ističu iz Udruženja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here