EPA/Boris Pejović
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Opoziciona Demokratska partija socijalista Mila Ðukanovića najavila je podnošenje krivične prijave protiv premijera Zdravka Krivokapića i drugih osoba koje su, kako navode, “neustavno prigrabile ustavne nadležnosti” i doveli u pitanje mir i bezbednost građana.

Predsednik kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković saopštio je da su i skupštinskom Odboru za bezbednost podneli zahtev za saslušanje predsednika i potpredsednika vlade, ministra unutrašnjih poslova, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost i šefa Direktora za zaštitu i spašavanje.

Živković je rekao da je sve što se dešavalo nakon 5. septembra pokazalo nesposobnost izvršne vlasti.

– Bilo je više elemenata za protiv-pravno delovanje premijera. Prvo što je preuzeo ustavnu, odnosno zakonsku nadležnost koja se odnosila na policijska ovlašćnje, zna se tačno kako funkcioniše komandni lanac znaju se nadležnosti ministra unutrašnjih poslova, direktora policije, kao i to ko izdaje narađenje za delovanje represivnog aparata – rekao je Živković i dodao:

– Premijer se stavio u ulogu izvršioca naloga Beograda verujući da mu je to dovoljno da sa sebe stigne ljagu navodnog izdajnika crkve i Srbije. Ovim je pokuša sebe da rehabilituje u čemu je izvršio više krivičnih dela, zbog čega ćemo mi podneti krivičnu prijavu.

On je na konferenciji za medije kazao da je akcija na Cetinju bila rizična i nezakonita, sa prekoračenjem ovlašćenja policije. Cilj je, tvrdi, bio da se napravi haos na Cetinju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here