EPA-EFE/Boris Pejović
Zdravko Krivokapić

Opoziciona Demokratska partija socijalista Mila Ðukanovića pozvala je premijera Zdravka Krivokapića da kaže javnosti ko mu je i zašto pretio građanskim i koga je, kako kažu, naterao da postupi suprotno bezbednosnim procenama i suprotno državnim interesima.

“Nemuštim nastupom i hroničnim problemom da izgovori bilo koju složeniju reč, Krivokapić se nada da će uspeti da izbegne odgovornost za plasiranje lažne vesti o ”molotovljevom koktelu”, što je uzgred bio deo hibridnog rata koji je premijer Crne Gore vodio sa stranim obaveštajnim službama, protiv građana Crne Gore”, naveli su iz DPS.

Iz te stranke navode da će se ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog svakako naći u knjigama iz istorije, kako, kako kažu, nezapamćen čin ustoličenja jednog verskog poglavara koji je sa “neba doleteo, pod pancirnim ćebetom i uz automatske puške sproveden, u manastir, dok su se meštani Cetinja gušili po kućama od suzavca”.

Verovatno je, kažu, ovo jedinstvena akcija i da će takva i ostati večno.

“Uvereni smo da se ovakva sramota neće nikada nigde na svetu ponoviti”,navodi se u saopštenju.

Oni tvrde da je Krivokapić još jednom sinoć potvrdio da je bio ucenjen i da je pod tim pritiskom doneo odluku da na silu, protivno volji meštana Cetinja, suprotno odluci Skupštine Prestonice, i stavu velikog dela Crne Gore, “organizuje helikopterski desant na manastir i pancir-ustoličenje Joanikija”.

“Njegova izjava da je u 4:30 h ”prelomio” i rekao da njegov život ”ne vredi ni pare” ako Crna Gora bude uvedena u građanski rat, jasno pokazuje da je hazardersku i bezbednosno rizičnu odluku, doneo pod pritiskom, i to ne samo sveštenstva”, navode.

DPS je snimak objavljen na portalu Vijesti nazvao lažnim, a potom naveo da je snimljen tri sata kasnije i ocenio da je to “udruženi zakašneli pokušaj saniranja štete i deo kriznog menadžmenta, “Kabineta” i pomenute medijske kuće, prenose podgoričke Vijesti.

Portal Vijesti u svojoj objavi nigde ne navodi da se radi o incidentu o kom je vlada obavestila javnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here