Youtube/SRPSKA RTV
Zdravko Krivokapić

“Niko ne može da kaže da je Srbija neprijateljska država Crnoj Gori”, poručio je lider pobedničke koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’ Zdravko Krivokapić nakon uzavrele atmosfere i tzv. patriotskog skupa pristalica DPS-a u Podgorici.

– Očekujem da će posle formiranja nove vlade, bez obzira na politiku podela koju je do sada vodila vladajuća DPS, odnosi Srbije i Crne Gore u budućnosti biti potpuno prirodni i prijateljski – rekao je Krivokapić za Tanjug i podsetio da “svi u Crnoj Gori imaju prijatelje, rođake i kumove u Srbiji”.

On je tako prokomentarisao poruke koje su se mogle čuti na skupu u nedelju, poput: “ne damo državu” i “nije ovo Srbija”.

Na pitanje šta je dovelo do tolike mržnje prema Srbiji i Srbima, koja se mogla osetiti na skupu u Podgorici, Krivokapić kaže da je kreator takve politike upravo onaj ko je do sada vladao. To je neprimereno i to hoćemo da ispravimo i zajedno sa svima stvorimo dobrosusedski odnos, naglasio je lider najjače opozicione koalicije.

– To mora da bude na uzajamnoj saradnji i poštovanju i da niko nikoga ne ugrožava, kao i da svima bude jasno da ne postoji ni projekat “velike Srbije”, niti “velike Albanije”, koji se može desiti na prostoru Crne Gore – istakao je Krivokapić.

Po pitanju Kosova i Metohije, kaže da se opozicija u ranije definisanim principima obavezala da će poštovati sve međunarodno preuzete obaveze.

– Nas raduje to što je predsjednik Srbije Vučić potpisao pred predsednikom SAD sporazum o saradnji. To je verovatno jedna relaksacija za sve druge, pa i za Crnu Goru, koja će poštovati sve to što su se dogovorili – rekao je on.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here