Krivokapić odgovorio Milu: Kako obrukati ono što je Ðukanović već obrukao?

1
Tanjug
Zdravko Krivokapić

Odlazeći premijer crnogorske vlade Zdravko Krivokapić odgovorio je predsedniku Milu Ðukanoviću, koji je rekao da je aktuelna vlada obrukala državu, konstatacijom da ne mogu obrukati “ono što je Ðukanović već obrukao”.

Krivokapić u pisanoj izjavi za javnost postavlja niz pitanja o vlasti, kako je naveo, “predsedniku materijalno i moralno ojađene države”.

– U najkraćem, želeo bih da poručim najvećem crnogorskom moralisti i rodoljubu, predsedniku Crne Gore, kojeg je iz političkog naftalina i šumskih mirisa, uz cinično uveravanje da ništa ne brinemo, da će Ðukanović vrlo brzo u političku penziju, izvadio upravo potpredsednik vlade, uz pomoć svih onih zajapurenih “oslobodilaca”, koji sada “zatečeni” ćute na transparentnu izdaju izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine – naveo je Krivokapić.

Upitao je kako obrukati ono što je već obrukao Milo Ðukanović svojim patentima: endemskom korupcijom, sistemskim kriminalom, legalizacijom nepotizma i političkim prevarama.

– Može li se više urušiti i obrukati Crna Gora nego što se obrukala kada je propagandistička mašinerija današnjeg predsednika Crne Gore lovila “zenge” oko Prevlake, kada je vlada tadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsednika “kosmopolite” i “mirotvorca”, snabdevala naftom i ostalim potrepštinama bosansko-hercegovačka ratišta – upitao je Krivokapić.

Krivokapić pita i da li ima, kako je naveo, veće bruke od one koja je snašla Crnu Goru kada joj je današnji predsednik, ekspert neoliberalne ekonomije, sa prosečnom ocenom 6,29, ugasio svaki pogonski dimnjak, zamandalio sve fabričke kapije i likvidirao državne rezerve, za šta danas naručeni analitičari prozivaju 42. vladu”.

Ima li, pita Krivokapić, “veće bruke od DPS-ove koja se, preteći, nadvila nad budućnošću Crne Gore, države sa najviše obradive zemlje po glavi stanovnika u Evropi, koja je u stanju totalne ekonomske – egzistencijalne zavisnosti od zemalja iz okruženja”.

– Ima li veće bruke nego prepustiti vlast u trenutku kada ste napravili dvostruko veći javni dug od onog koji predviđa mastriški maksimum iz 1991. godine?! Nije li najveća bruka školski jedrenjak “Jadran” koristiti za šverc kokaina, a oficire kao dilere – pita takođe Krivokapić.

Odlazeći premijer pita i da li ima “veće bruke od one da Crna Gora troši pojedinačno više banana po glavi stanovnika od bilo koje države zapadnog sveta”.

– Kud će veća bruka nego baciti oko na imovinu Crkve i progoniti sveštenstvo?! Ima li veće bruke od one da su najatraktivnije lokacije i nekada najluksuzniji hoteli na primorju zone kumovskih sumraka, a optuženi i osuđeni za učešće u organizovanom kriminalu da su nedostupni – pitanje je Krivokapića povodom intervjua Ðukanovića za Radio Crna Gora.

Ima li, navodi Krivokapić, veće bruke od „Pandorinih papira“, vila „bez vlasnika“, veće sramote od afera Koverte i sigurnih glasova, preko kastodi računa, Telekoma i Limenke, do kumovskih pozajmica…

– Nije li ipak najveća bruka i ironija biti na Forbsovoj listi i na desnici nositi antikvitete, a vršiti predsedničku funkciju u državi čije ste građane doveli ispod nivoa socijalnog minimuma – pita Krivokapić i odgovara:

– I od toga može biti veća bruka – sa mesta predsednika države, sve institucije u državi uvesti u v.d. stanje i uz presudnu pomoć ”trojanskog konja” u 42. vladi, istu srušiti, te tako onemogućiti moralni i ekonomski preporod, od predsednika, moralno i materijalno ojađene i obrukane Crne Gore.

1 COMMENT

  1. Mozes! Mozes! To je dodatno brukanje! Ajde uzmi par volova pa ori djedovinu. Nemoj slucajno da ti padne na pamet da se vratis u obrazovanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here