EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Kuzmanović

Srećko Crnogorac saopštio je danas na napušta dužnost savetnika mandatara za sastav nove vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Crnogorac je na Fejsbuku, između ostalog, poručio da je dao doprinos padu 30-godišnje diktature i sprečavanju postizbornih mahinacija predsednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

– Formiranjem predloga za sastav nove i prve demokratske vlade Crne Gore, koju se obavezala da podrži većina poslanika izabranih na parlamentarnim izborima, a predvođene liderom najveće pobedničke koalicije, sa potpunim uspehom se završila i misija prvobitnog savetodavnog tima prof. Krivokapica, uključujući time i moju misiju kao jednog od savetnika u sektoru za politiku i međunarodne odnose – napisao je Crnogorac na Fejsbuku.

– Time se završila jedna, možda neformalna, ali zato moralna dužnost, koju sam sa najvećim zadovoljstvom prihvatio i obavljao pro bono i u skladu sa načelima koje smatram etičkim i profesionalnim – istakao je on.

– Napuštam je (funkciju savetnika), u veri da će narod u predstojecem periodu dobiti svoje zadovoljenje za trećinu veka ispunjenih propadanjem, mukom i vladavinom najgorih, da ce crkva biti zaštićena kako joj po civilizacijskim normama savremenog sveta napokon i dolikuje, a država uspravljena na noge, modernizovana i osnažena – napisao je Crnogorac na Fejsbuku.

On je dodao da je njegova misija sasvim ispunjena i završena i poručio da se sa radošću i po sopstvenoj želji, vraća svojoj osnovnoj profesiji, akademskom svetu i privatnom životu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here