EPA/Boris Pejović
Zdravko Krivokapić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je danas DPS-u i DF-u da podnesu zahtev za izglasavanje nepoverenja vladi, jer, kako je rekao, njega fotelja najmanje interesuje, mada, ponovio je, neće podneti ostavku.

Šef kluba poslanika Demokratska partija socijalista – Liberalna partija Danijel Živković prethodno je pitao premijera kad će pokrenuti pitanje poverenja Vladi na čijem je čelu, imajući u vidu da je ona izgubila poverenje parlamentarne većine.

– Vi ste danas nelegitimni predsednik Vlade Crne Gore – poručio je Živković Krivokapiću.

Krivokapić je, međutim, u Skupštini odgovorio da nije izdao ideju “za budućnost Crne Gore” sa kojom je nastupio na izborima prošle godine, te da treba da odgovara onaj ko je tu ideju izdao.

– Sa vama se moglo desiti samo nešto što je neko unapred projektovao i dirigovao – nema više diktata. Ovde vladaju sloboda i demokratija. Vi ste naučili na diktatorski režim – kazao je Krivokapić.

Ponovio je da ga popularnost ne interesuju, već da narodu bude bolje, dodajući da su tajkuni DPS-a opustošili Crnu Goru više nego svi tajfuni, a DPS-u i DF-u je poručio da podnesu zahtev da se Vladi izglasa nepoverenje.

– Gospodine Živkoviću, kao i DF, i vi možete da podnesete zahtev da ovoj Vladi izglasate nepoverenje. Zašto očekujete od mene da ja to uradim? Vas samo interesuje da se vratite na vlast, tako što ćete ljude u institucijama ubeđivati da ova Vlada neće dugo trajati. Koliko god trajala ova Vlada, neće doći nova na kojoj ćete vi biti oni koji će predstavljati vlast u Crnoj Gori – kazao je Krivokapić.

Premijer Crne Gore je naveo i da nije čudo što je ministarka prosvete Vesna Bratić završila na infuziji.

– Ministarki ne date da živi na miru, vršite pritisak na svaku moguću stranu. Taj pritisak ne može da izdrži i nije čudo što završavamo po bolnicama i na infuzijama. Nije samo ona, nego mnogi od nas – kazao je Krivokapić.

Krivokapić je DPS-u poručio i da se neće vratiti na vlast, te dodao da je tačno da je izjavio da mu se pripremalo hapšenje nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

On je naveo da ima pouzdan izvor za te tvrdnje, ali da ga, poput novinara, neće otkriti.

3 COMMENTS

  1. Terajte to kako Kosturica kaze “Klovno” napolje na bilo koji nacin, jedan totalni nesposobnjakovic, mozda bi bio dobar da cuva ovce, mada i u to sumnjam.

  2. Hvala redakciji Vesti, vi ste jedini koji netrazite dozvolu dali da objavite komentat ili ne.
    Thanks
    Best Regards

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here