Pixabay.com

U Crnoj Gori se nastavlja saslušanje bivših pripadnika Agencije za nacionalnu bezbednost, osumnjičenih za nezakonito prisluškivanje i praćenje određenih osoba.

Takođe, terete se i da su uništavale dokumentacije tajne službe s tim u vezi pre promene vlasti u toj državi.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, bivši direktor ANB Dejan Peruničić, smenjeni načelnici sektora Luka Bulatović i Srđa Pavićević, kao i službenik Mihailo Martinović saslušani su juče na osnovu sumnji da je u toj službi postojao “tajni odred” koji je mimo zakonskih propisa prisluškivao i pratio gradjane, a potom uništio tu dokumentaciju.

Prema saznanjima Vijesti, Martinović je na saslušanju potvrdio sve navode u prijavama koje je podneo predloženi kandidat za direktora ANB i trenutni vršilac dužnosti Dejan Vukšić.

Po nalogu specijalne tužiteljke Stojanke Radović, u svojstvu građanina ranije je saslušan i smenjeni načelnik Danilo Grozdanić. Specijalno državno tužilaštvo početkom prošle sedmice formiralo je predmet, a nakon što im je stiglo izjašnjenje i prijava Vukšića, narednog dana je dostavljen nalog za sprovodjenje istražnih radnji i saslušanje službenika.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime