Kriziram kad nisam sa sinom

0

Tatino čedo: Dejan sa sinom, suprugom i ocem

 

– Hvala Bogu da imam posla, zadovoljan sam i pesmama koje su mi saradnici uradili za novi album, ali mi teško pada razdvojenost od porodice. Nedostaje mi moj sin Zoran, koji će sredinom decembra napuniti dve godine. Mnogo smo vezani. Kad se zalomi ovako da po nedelju dana nismo zajedno, jer je on sa majkom u Beču, a ja na putu, mnogo patim ili, kako ja to kažem – kriziram – iskren je Dejan.

 

Dobiću još jednog sina

– Jelena se odlično oseća u drugoj trudnoći i u drugoj polovini marta dobićemo još jednog dečaka – kaže Dejan i dodaje da je Zoran pravi vragolan.
– Kad napravi neki nestašluk, majka mu kaže da to više ne radi, a on joj odgovori: "Pa, ja sam Zoki vjagolan!" Mnogo je sladak, već mesec dana u Beču ide u jaslice i odlično se uklopio. Pre neki dan sam seo za klavir i zasvirao početne taktove pesme "Žal", a Zoki mi je rekao: "Neću Šabana,’oću Gileta!" Jeste još mali, ali je sluhista.

Na prethodnom albumu imali ste čak 12 numera, da li ste sada našli dovoljno kvalitetnih kompozicija?
– Iako sam rekao da više neću snimati toliki broj pesama odjednom, ponovo sam se našao na slatkim mukama. Nemam srca da neku ostavim po strani, a i zašto bih kad su dobre, sviđaju mi se i verujem u njih. Autori sa kojima sam i ranije radio znaju moj senzibilitet i afinitete, pa smo se našli na istoj talasnoj dužini. Ne bih da zvučim neskromno, ali imam nos da nanjušim hit.

Na albumu neće biti nijedne autorske pesme vašeg brata Saše, koji se u poslednje vreme posvetio komponovanju?
– Preslušao sam četiri numere koje je napisao, ali mi nisu odgovarale, zapravo nisu se uklapale u koncepciju albuma. A i kasno sam čuo Saletove pesme kad sam već odabrao većinu pesama za CD. Bratsku saradnju ćemo verovatno ostvariti na nekom od narednih albuma.


Odličan duet

– Pesmu "More tuge", koju su snimili Saša i Severina, čuo sam dok je još nastajala i to je odličan je duet. Lepo je otpevan, ima dobar tekst, melodiju, aranžaman. Sve je super, biće to hit! – hvali Dejan bratovljevu novu numeru.

Kada ćete se vi, kao Saša, posvetiti ozbiljnije autorskom radu?
– Nemam vremena, a Sale je napravio nešto dužu pauzu između dva albuma, pa se verovatno iznervirao što nije nailazio na pravu pesmu, i onda je seo i sam napisao nekoliko kompozicija po svojoj meri. Možda ću i ja tako jednog dana. Ali, sada za tako nešto nemam potrebe. Pa gde još da i ja komponujem pored petnaestak pesama drugih autora za koje smatram da su odlične?! Morao bih onda da objavim dupli ili trostruki album.

Da li ćete se prijaviti za Grandov festival?
– Ne verujem, mada se još lomim. Imam silne privatne obaveze, a i u vreme održavanja festivala neću biti u Beogradu zbog ranije ugovorenih poslova. A treba malo i da odmorim od takmičenja. Lepo je osvojiti nagrade na festivalima, ali meni to nikada nije bio prioritet. Prava stvar je kada ti festivalska pesma donese posao i više gostovanja kao što mi se desilo s numerom "Niko i neko". Jer, sve je džaba ako sedim kod kuće i držim u krilu nagrade, a niko me ne zove da radim kako bih tu pesmu čuo uživo.
 

Provozao auto

– Brojne pohvale dobio sam za duet "U gradu", koji sam snimio grupom "Kao kao". Dobar sam drugar sa momcima iz benda, pa je tako došlo i do naše saradnje. Mnogima se dopao spot u kojem sam malo provozao auto. Neki dušebrižnici su se zbog toga uplašili, strahujući za bezbednost u saobraćaju, ali i za mene. Izgleda da me više oni vole, nego ja sam sebe. Ali, neka ne brinu, sve je bilo pod kontrolom – smeje se Dejan.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here