Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Na sednici Kriznog štaba odlučeno je da zimski raspust ove godine bude održan od 31. decembra do 24. januara, kako je i ranije bilo predviđeno.

– Sagledali smo i kakva je učestalost, rasprostanjenost i potencijalne epidemiološke komplikacije kada je u pitanju novi soj koronavirusa. Doneta je odluka da se određene mere primene kada su u pitanju putnici u međunarodnom saobraćaju – rekla je posle sednice Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepvačević.

Ona je rekla da će se mere odnosti na putnike koji dolaze iz Južne Afrike, Malavija, Mozambika, Bocvane, Lesotoa, Namibije i Zimbabvea.

– Svi putnici koji dolaze iz ovih zemalja, iako nema direktnih letova, ali i kada dolaze u tranzitu, – na njih će se sprovoditi mere na aerodromu – PCR test, u slučaju da su negativni treba da budu 14 dana u karantinu u mestu prebivališta u našoj zemlji, a nakon sedam dana radi im se još jedan PCR i ako su pozitivni, biće prebačeni u odgovarajuću kovid ambulantu ili bolnicu – rekla je Kisić Tepavčević.

– To su sve mere koje su danas donete, ključan je apel za građane da se vakcinišu – rekla je ona.

– Kada su u pitanju predstojeći praznici, ostaju sve mere predostrožnosti koje smo imali do sada, rekla je dr Kisić Tepavčević i dodala da nažalost i ove godine treba da se uzdržimo od proslava na kakve smo navikli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here