Tanjug
Sednica Kriznog štaba

Završena sednica Kriznog štaba, ali bez izjava za medije. Član Kriznog štaba dr Kon izjavio da je situacija katastrofalna.

U Srbiji je juče zabeležen najveći broj zaraženih od početka pandemije – 6.109, a preminulo 29 osoba. Na respiratorima se nalazi 186 pacijenata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U Palati Srbija danas je neštoposle devet časova počela sednica Kriznog štaba, ali posle nje nije bilo izjava za medije, iakose to očekivalo. Tako, do 15 časova neće biti poznato da li su i koje nove mere donešene ili pak pooštrene.

“Medicinski deo Kriznog štaba je ostao da veća još. Konačna odluka će biti saopštena u 15 časova”, kazala je premijerka Srbije Ana Brnabić koja je prisustvovala sastanku štaba.

Od utorka su inače na snagu stupile mere kojima je ograničen rad ugostiteljskih objekata, prodavnica, tržnih centara, od 21 sat do 5 ujutru, a ukinut je i noćni prevoz u Beogradu.

Stručnjaci kažu da će efekti tih mera moži da se vide tek za desetak dana, pod uslovom da ih se svi pridržavaju striktno, uz sve prethodno donesene.

Međutim, situacija se iz dana u dan pogoršava i skoro svi bolnički kapaciteti su popunjeni, a najteže je u Beogradu gde su kovid pacijnte još u četvrtak počeli da prevoze čak do Paraćina.

Prema pisanju medija, tri su nove mere koje se razmatraju.

1 COMMENT

  1. To su sve kozmetičke mere. Potpuno zatvoriti sve ugostiteljske objekte, pozorišta i sve ustanove kulture. Ograničiti rad prodajnih objekata i to od 8 do 10 za penzionere a posle do 17 časova za ostale. Penzineri samo dva sata dnevno napolje i……

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here