Krkobabić: Mnogo nas vole u Negotinu

0

"Koalicija SPS-PUPS-JS ostavila je daleko iza sebe takozvane velike partije – od radikala dobili smo jedanaest puta više glasova, a od naprednjaka više nego dvostruko", naveo je Krkobabić.

 

Na izborima u Negotinu, iza sebe smo ostavili takozvane velike partije: Jovan Krkobabić
 

Prema njegovim rečima, rezultat koji je postigla koalicija NS-DSS je "na nivou statističke greške", dok je LDP preskočio cenzus zahvaljujući podršci biračkog tela prethodne opštinske garniture.

Krkobabić je naveo da koalicije DS-SPO i SPS-PUPS-JS, imaju komotnu većinu da uz pomoć neke manje partije čini vlast u toj opštini.

Prema podacima izbornih štabova partija, na vanrednim lokalnim izborima u Negotinu najviše glasova dobila je lista "Za evropski Negotin", koju čine Demokratska stranka i Srpski pokret obnove. Ta lista je osvojila 24 odsto glasova i imaće 12 odbornika u negotinskoj skupštini.

Na drugom mestu je lista koju su činili SPS-PUPS-JS sa 20 odsto glasova i devet mesta u skupštini, dok je na trećem LDP – Radmila Gerov, koja je osvojila 18 odsto glasova birača i imaće osam odbornika.

Svoje predstavnike u lokalnoj skupštini imaće i SNS, zatim koalicija "Živim za Negotin – Boško Ničić" i G 17 plus, SDPS – Rasim Ljajić i Vlaška demokratska stranka.

Cenzus na vanrednim lokalnim izborima u Negotinu nisu prošle SRS i koalicija koju su činili DSS, NS i Vlaška demokratska stranka Srbije za koju je glasalo dva odsto birača u opštini Negotin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here