R. Erceg
Krljar se lavovski borio za svaku loptu

Malo je nedostajalo, pa da makar jedan Srbin spusti ruke na šampionski pehar Druge Premijer lige Novog Južnog Velsa (NPL2 NW). Međutim, mladi Nikola Krljar i njegovi Tigrovi posustali su kada je najmanje trebalo i prednost od 2:1 pretvorili u poraz od čak 2:6 u produžecima protiv Akademije Central Koust Marinersa.

Tako su Marinersi posle titule premijera, osvojili su i veliko finale. Tim sa Centralne obale prethodno je izbacio Bonirig Bele orlove u polufinalu, a proteklog vikenda potvrdili su apsolutnu dominaciju u šampionatu. S druge strane, Tigrovi su imali velike snove posle iznenaujućeg plasmana u finale, ali pošto su samo tri minuta pre kraja regularnog dela mea dopustili rivalu da izjednači, sve njihove lađe počele su da tonu.

– Jednostavno nam se nije dalo. Ruku na srce, nismo imali ni svoj dan, iako smo vodili. Mnogo toga nije išlo kako smo želeli i šansa d psvojimo trofej je otišla u nepovrat. Ali, ne možemo posle ovakve sezone da kažemo da smo nezadovoljni. Naprotiv, igrali smo srcem u svakom meču i pokazali da izrastamo i ozbiljan tim kojeg će se dogodine mnogi pribojavati – rekao je Nikola Krljar, dete Belih orlova, a danas uzdanica Tigrova sa severa Sidneja.

Dakle, tri minuta delilo je Tigrove od titule. Ali ono što se zatim odigralu u produžecima teško je opisati u nekoliko redova. Svoju golgetersku formu iz regularnog dela prvenstva, Central Koust je demonstrirao u dodatnih pola sata igre. Nijedan, ni dva, ni tri, već četiri gola su zabili demoralisanim Tigrovima u dva produžetka i osvojili duplu krunu u NPL2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here