Kada je Mladen Krstajić, pre Svetskog prvenstva u Rusiji, preuzeo funkciju selektora, jedan od prvih njegovih odluka bila je smena kapitenu u kojoj je umesto Baneta Ivanovića, Aleksandar Kolarov preuzeo kapitensku traku. 

Ivanović je sportski prihvatio tu odluku, ali je Srbija ostala bez velikog vođe, jer posle Mundijala više nije nastupao za nacionalni tim, a sredinom prošle godine je i tadašnji selektor Ljubiša Tumbaković potvrdio da se oprostio od reprezentacije.

Tri godine kasnije Krstajić, sada trener superligaša TSC-a iz Bačke Topole, objasnio je ovu kontroverznu odluku koja je umnogome uticala na odnose i atmosferu u nacionalnom timu.

– Nije tu bilo nerazumevanja. Poštujem Baneta i njegovu karijeru, čak smo nešto malo i igrali zajedno u reprezentaciji. Razmišljao sam na duže staze. Danas je neko tu, sutra dolazi neko novi. Hajde da ne pravimo mitove. Imao sam viziju da podmladim reprezentaciju. Gledao sam da neko ko može više da doprinese bude novi kapiten. Moja ideja je bila Aleksandar Kolarov. Moja odluka i moj stav. Nema tu bilo kakve sujete i bilo čega protiv bilo koga. Da se vrati situacija opet bih isto uradio – rekao je Krstajić za “Kurir”.

– Verujem da je Kolarov mogao da izvuče više od svlačionice. Nešto lično protiv Baneta, ili bilo koga, nemam ništa. Onda ide priča, da li ću ga staviti, ili neću. Da li će Bane srušiti Dekija Stankovića? Hajde sad da gledamo Mitrovića, da ga guramo, da ima 110 utakmica. Ako nastavi ovako, srušiće sve rekorde. Kakve veze da li neko ima 30 ili 50 utakmica? Čime se mi bavimo? To su srpska posla! Ko ima najviše utakmica u dresu Srbije? Baš me briga! Ne interesuje me! To su nebitne stvari u životu – dodao je bivši selektor.

1 COMMENT

  1. Krstajić ne treba da objašnjava ništa,on je bio najjadniji selektor koga smo imali,a eto,pokazalo se da je tu bio samo zahvaljujući Kokezi!Zar on da govori o jednoj legendi kakav je Bane Ivanović?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here