Krstić sanja evropsku titulu

0

 Nenad Krstić
 

Armejci su u prethodna dva izdanja dva puta gubili od Olimpijakosa, koji je kasnije osvajao titulu – 2012. godine u finalu je bilo 62:61, a svi još uvek pamte pogodak Printezisa u poslednjoj sekundi za veliko slavlje ekipe iz Pireja. Prošle sezone crveno-beli su u polufinalu slavili sa ubedljivih 69:52.

"Još je teže kada izgubite u finalu. Pre dve godine, na mom prvom fajnal-foru, izgubili smo košem u poslednjoj sekundi. To je nešto o čemu još razmišljam i ne mogu da zaboravim. Nemam baš lepa sećanja vezana za fajnal-for, ali se iskreno nadam da ću sledeće godine moći da pričam o nekim lepšim događajima. Jer, kada izgubite nemate razlog da mnogo toga pamtite", rekao je Krstić za sajt Evrolige.

S tim na umu, vremešni centar i jedan od najboljih u Evropi smatra da je ekipa sazrela dovoljno da bi se podigla na postolje.
"Potrudićemo se da taj susret dočekamo u najboljem mogućem stanju, psihički i fizički. Sada znamo šta možemo da očekujemo, ovo mi je treći fajnal for i vrlo dobro znam šta je potrebno za pobedu. Iskreno, nije nam lako. Jer nisam samo važan samo ja ili neki drugi pojedinac u timu, već kompletna ekipa. Cilj mi je da razmišljam samo o tome šta moram da uradim da bi moj tim pobedio", istakao je Krstić.

 

On je zatim otkrio kako igrati protiv Makabija.
"Velike utakmice se dobijaju jakom kolektivnom odbranom. Čak i ako se nekad mučite u napadu, ostaje vam šansa da pobedite ako ste dobri u defanzivi. Mi se sada na to fokusiramo. Imamo veoma talentovan defanzivni tim i ako želimo da dođemo do pobede moramo da odigramo na visokom nivou upravo u tom segmentu igre. Dva puta smo gubili, mislim da je konačno došlo naše vreme da slavimo", zaključio je Krstić.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here