Korona sprečila veliko slavlje: Violeta Aleksić i Tanja Radojević

Radio Krug iz Švajcarske proslavio je svoj treći rođendan. Pre tri godine, 16. septembra, na talasima Kanala K iz Araua, zavrtela se emisija Radio Krug čiji su idejni tvorci Violeta Aleksić i Tanja Radojević. Tim koji pravi kolažni program sazdan od informacijama iz sporta, zabave i umetnosti broji sedmoro ljudi i svako ima svoju ulogu. Pored kolega koji žive u Švajcarskoj tu su i oni iz Beograda – tako da pored Violete i Tanje krug čine Miroslav Dinić, Jovan Arsenijević, Erdbob Miki, Dejan Grujić, Ljiljana Crnić, a povremeno i Monika Rajlić.

U samo tri godine ova vredna družina je spojila naše sunarodnike širom sveta brojnim uključenjima, gostovanjima, propratila najbitnije događaje i trudila se da biranom muzikom donese dobro raspoloženje. Zbog trenutne situacije veliko slavlje nije moguće, ali su se zato svi ljubitelji Radio Kruga i brojni gosti oglasili na društvenim mrežama brojnim čestitkama iz celog sveta. Stigle su najlepše želje iz Beograda, Budimpešte, s Malte, iz Praga, Sokoca, Minhena, Pariza, Argentine.

– Kada su čestitke počele da stižu putem video-snimaka i poruka na društvenim mrežama dirnulo nas je to do suza. Nije mala stvar u dalekom svetu raditi ovako nešto i tek sada vidimo da se Krug ozbiljno zavrteo. U samo jednom danu imali smo skoro onlajn žurku sa ljudima sa svih meridijana i znamo samo jedno da ćemo se truditi da budemo još bolji. Hvala svim dragim ljudima koji su nas se setili, hvala “Vestima” koje su nas podržale od prve emisije, to nam mnogo znači. Hvala RTS-u i Radio Beogradu – rekla je Violeta Aleksić.

Tanja Radojević ističe i veliku podršku Kanala K.

– Ta medijska kuća je prepoznala naš trud i zalaganje da spojimo kulture svih naroda i na taj način približimo svetu ono što našu zemlju predstavlja u najlepšem svetlu.

Novi gost iz Beograda

Sledeće druženje Radio Kruga predstaviće knjigu “Život na crticu” novinara, glumca i književnika Dejana Grujića iz Beograda. Grujićevo gostovanje biće organizovano u Kantonalnoj biblioteci Turgaua u Frauenfeldu 24. septembra i dva dana kasnije u Cirihu.