Vesti
Prvotimci i rukovodstvo Sinđelića na svečanosti povodom završetka sezone

Najuspešnija sezona fudbalskog kluba Vestgejt Sinđelić u poslednjih deceniju i po ispraćena je kako dolikuje.

Osvajanje drugog mesta u Drugoj državnoj ligi Viktorije i povratak u društvo prvoligaša uspeh je koji su svi u ovom srpskom klubu iz Melburna dugo sanjali, pa je u skladu s tim protekle subote bilo svečano i veselo na događaju koji je okupio oko 200 zvanica.

Ceremonija dodele godišnjih priznanja i gala proslava održani su u svečanoj Sali u naselju Altona, gde su navijači, prijatelji kluba i članovi porodica igrača, imali priliku da pozdrave sve koji su učestvovali u pisanju jedne od najlepših stranica klupske istorije.

Goranu Zoriću su pripala sva klupska priznanja za 2022.

Pored podviga seniora, obeleženi su i uspesi drugih selekcija Sinđelića i dodeljena priznanja najboljima u svim kategorijama.

– Na najlepši način smo stavili tačku na najuspešniju sezonu još od 2006. godine, kada je naš klub bio šampion Druge lige Viktorije. Ispunili smo cilj na kojem smo kao kolektiv dugo radili, uložili mnogo truda, energije i odricanja. Zbog svega toga ovaj povratak u Prvu ligu ima još veću vrednost, pa smo godinu punu izazova i prevaziđenih prepreka proslavili kako priliči – kazao je predsednik Sinđelića Blagoja Šišmanović.

Specijalno priznanje legendarnom kapitenu Miletu Međedoviću

Najveće aplauze dobio je golgeter prvog tima Goran Zorić, koji je potpuno zasluženo poneo sva tri godišnja priznanja u muškoj seniorskoj konkurenciji.

Naime, iskusnom napadaču koji je u protekloj sezoni postigao 15 prvenstvenih golova, pripale su nagrade za igrača godine, prvog strelca ekipe, kao i njemu najdraži trofej za najboljeg fudbalera sezone u izboru njegovih saigrača.

Svi u klubu su poželeli da Zorić i dogodine u višem rangu nastavi da trese mreže i vodi Sinđelić u nove uspehe.

Za najbolju igračicu proglašena je Nada Novaković

Posebno priznanje pripalo je dugogodišnjem kapitenu prvog tima Miletu Međedoviću, koji je po završetku sezone objavio da završava bogatu igračku karijeru.

On je dugo bio najčvršći oslonac i zaštitno lice kluba, a ima sada otvorenu ponudu čelnika da ostane u Sinđeliću, bilo kao trener ili na nekoj od pozicija u rukovodstvu.

– Mile je legenda kluba, pravi lider i čovek za kojeg je interes ekipe uvek na prvom mestu. Hvala mu od srca na svemu što je uradio za Sinđelić i sva vrata kluba su mu širom otvorena – istakao je predsednik Šišmanović.

Godišnja priznanja u ženskom sastavu pripala su Nadi Novaković, koja je izabrana za najbolju igračicu sezone, i Žaklini Apostolovskoj kao golgeterki tima.

Pregršt priznanja i trofeja uručen je i talentovanim dečacima iz mlađih kategorija, koji su i ove godine s uspehom pronosili ime Sinđelića na takmičenjima širom Viktorije.

Svečanost je završena uz dobru srpsku muziku, pesmu, veliko narodno kolo i želju svih prisutnih da se dogodine u ovo vreme proslave novi uspesi i još jedna zlatna stranica klupske istorije.

Pun autobus za Adelajd

Za većinu igrača i igračica iz seniorskog pogona Sinđelića fudbalska pauza još nije počela. Predstojećeg vikenda prvi timovi ovog kluba učestvovaće na 33. Karađorđevom kupu u Adelajdu.

Sinđelić će uz domaći Vudvil Beograda i Drinu iz Nobl Parka biti jedini koji će se boriti za trofeje u obe konkurencije – i u muškoj i ženskoj – tako da za Južnu Australiju iz Melburna polazi pun autobus.

Zzenski tim ima zadatak da odbrani trofej iz 2019, dok su fudbaleri rešeni da tačku na sjajnu godinu stave osvajanjem pehara koji se već pet puta nalazio u Sinđinim vitrinama.

Karađorđev kup igra se od petka 30. septembra, do nedelje 2. oktobra.

Medalje Sinđelićevim dečacima uručila je Ranka Rašić (treća desno)

Dečaci osvojili Kilor kup

Proteklog vikenda je dodatni razlog za radost svih u Sinđeliću bila pobeda juniorskog tima, uzrasta do 11 godina, na tradicionalnom Kilor kupu u Brimbenku.

Sinđini dečaci su u grupnoj fazi zabeležili svih pet pobeda uz impresivnu gol-razliku 32:0!

U polufinalu su ubedljivo savladali Grin Gali sa 4:0, a u borbi za trofej pobedili su domaći Kilor Park 2:1.

Pehar i medalje juniorima srpskog kluba uručila je Ranka Rašić, odbornica u Opštini Brimbenk.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here