Trener fudbalera Radničkog iz Niša Simo Krunić izjavio je danas da će ekipa učiniti sve da napravi veliki preokret protiv Flore iz Talina i plasira se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nišlije su u Estoniji poražene 2:0 i potrebno im je “malo čudo” za prolaz i dvomeč protiv Ajntrahta iz Frankfurta.

– Imamo veoma negativan i neugodan rezultat iz prve utakmice. Pokušaćemo da anuliramo njihovu prednost na taj način što ćemo igrati napadački . Moramo da rizikujemo i svesni smo toga. Rezultat od 2:0 je velika prednost i nama su potrebna najmanje tri gola kako bismo prošli dalje. Spremni smo, u ekipi je dobro raspoloženje, a ono što mi je posebno drago je da moji fudbaleri svhataju težinu ovog meča i veruju u preokret – rekao je Krunić na konferenciji za medije u Nišu.

On je najavio i jednu ili dve promene u startnih 11.

– Nemamo šta da kalkulišemo. Moramo da ih napadnemo od samog starta i jurimo brzi gol koji bi nam otvorio vrata uspeha. Saša Stojanović će sigurno početi utakmicu i to umesto Nome, pošto nam je potrebna njegova kreacija na sredini terena u saradnji sa Melegom i Tomićem. Moguće je da napravimo još jednu promenu, ali se još uvek dvoumimo oko toga. Moramo da budemo fokusirani i oprezni, jurićemo golove, ali smo i svesni da ne smemo da primimo pogodak, jer bismo u tom slučaju morali da postignemo četiri – istakao je Krunić.

Desni bek Radničkog Aleksandar Todorovski rekao je da ekipa revanš mora da odigra potpuno drugačije od duela u Talinu.

– Svim srcem želimo da nadoknadimo taj rezultat, ali smo svesni da to neće biti lako. Fudbal je sjajna i zanimljiva igra i verujem da možemo da ih ovde dobijemo, makar sa tri gola razlike. Biće teško, nezahvalan je zadatak pred nama, ali mi iz ove kože ne možemo. Daćemo maksimum i nadam se da će to biti dovoljno da se sutra uveče svi radujemo na našem stadionu – izjavio je Todorovski.

Revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Radničkog i Flore igra se sutra od 20:45 na Čairu.

Izvor:
Vestionline, Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here