Ksenija Knol Popović osvojila ITF turnir u Moskvi

0

Prvi trofej u 2014: Ksenija Knol Popović i Ana Danilina

 

U danu kad je dvoje srpskih tenisera obezbedilo plasman u osminu finala Rolan Garosa u singlu (Jelena Janković i Dušan Lajović), a jedan u četvrtfinale u dublu (Nenad Zimonjić) lepa vest nam stiže i iz Moskve.

 

Ksenija Knol Popović

Ksenija Knol Popović, 21-godišnja srpska teniserka sa švajcarskim pasošem, trijumfovala je u dublu na ITF turniru u prestonici Rusije.

Ksenija je u paru sa Ruskinjom Anom Danilinom najpre u polufinalu pobedila Ukrajinke Alonu Forminu i Anastasiju Vasilijevu sa 6:4, 6:3, a zatim u borbi za trofej i Ruskinje Ekaterinu Bičkovu i Evgeniju Rodinu rezultatom 6:3-6:2.

Ksenija Knol Popović, 352 igračica na WTA listi, na istom turniru bila je zapažena i u singlu, pošto je u četvrtifnalu pobedila prvog nosioca turnira i nekad 60. igračicu sveta, Ruskinju Ekaterinu Bičkovu sa 4:6, 6:1, 6:3, ali je umor stigao u polufinalu gde je poražena od domaće teniserke Vitalije Diatčenko sa 6:2, 6:1.

Kseniji je trijumf u Moskvi bio prvi osvojen turnir u ovoj godini, ujedno jubilarni deseti ITF turnir u dublu, a dva je osvojila i u singlu.

Ksenija Knol-Popović je najstarije od troje dece iz braka Švajcarca Rožea i Srpkinje Bojane, rođene Beograđanke. Ksenija je inače kumica sa Aleksandrom Krunić, našom talentovanom teniserkom rodom iz Moskve.

 

Rodbina u Beogradu
Ksenija svake godine sa roditeljima, bratom Nikolom i sestrom Jelenom deo leta provodi u Beogradu, gde živi njena najbliža familija, baka Mirjana i ujak Dejan sa porodicom. Ksenija se u srpskoj prestonici najviše obraduje druženju sa sestrama Teodorom i Marijom i bratom Petrom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here