KŠIŽEVSKI: Više nema potcenjivanja

0

Selektor reprezentacije SAD Majk Kšiževski rekao je posle pobede nad Turskom da njegov tim ne sme više da uzima stvari zdravo za gotovo.
– Dozvolili smo Turcima da kontrolišu ritam meča u celom prvom poluvremenu, nismo napadali na način na koji smo uspeli u nastavku. Odigrali smo loše prvo poluvreme – rekao je trener SAD posle ubedljive pobede 98:77. – Ipak, u drugom poluvremenu bili smo odlični. Posle utakmice kakvu smo imali u prvom kolu (pobeda nad Finskom 114:55) kada smo davali poene kako smo hteli, neke stvari počinju da se uzimaju zdravo za gotovo. Ne smemo sebi to da dozvolimo, pogotovo ne protiv ekipe kao što je Turska.
Kenet Farid bio je najbolji kod pobednika sa 22 poena, osam skokova i tri ukradene lopte, a Entoni Dejvis imao je 19 poena i šest skokova.
– Njih dvojica igrali su na izuzetno visokom nivou u drugom poluvremenu. Dobro smo odgovorili na pritisak, pogotovo kada su oni pogodili nekoliko trojki i pokazali da su dobar tim. Glavna lekcija iz ovog meča glasi: "Nikada nemoj da zaostaneš" – zaključio je Kšiževski.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here