KSS: Tražimo 12 klubova ili odlazimo

0

Zaključak sa sednice Izvršnog odbora je zahtev da se u najhitnijem roku održi sastanak sa predstavnicima NLB lige, potpisnicima sporazuma iz juna meseca 2009. godine.

 

Cilj ovog sastanka biće pokušaj da se dođe do rešenja trenutne situacije i da se što pre realizuju suštinski bitne odluke iz sporazuma koji su proteklog leta potpisali čelnici NLB lige, predstavnici srpskih klubova koji nastupaju u ovom takmičenju, predsednik Košarkaškog saveza Srbije i izvršni direktor Evrolige.

"Moramo da sačuvamo svoje pozicije, imamo svoje interese. Imamo jedinstvo i jaku pregovaračku poziciju. Štitimo ugovor od juna, ali i našu ligu", rekao je Dragan Kapičić predsednik KSS.

"Situacija je prilično komplikovana. Moramo da damo maksimum kako bi se došlo do rešenja enigme koja se zove potpisan ugovor. Interesi su tu jasno precizirani, ali su onda u jednom momentu anulirani. Moramo da vidimo koji su to razlozi zašto se to tako uradilo. Naša pregovaračka pozicija bi sada trebalo da bude mnogo jača. Prvo u sastavu, a onda i sa gledišta stavova koji će biti vrlo precizni. Moramo da imamo jasniji pristup šta nam pripada, šta možemo a šta ne", dodaje Kapičić.

 

Za petak, 19. mart, zakazana je sednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, na čijem će se dnevnom redu, pored ostalih tema, naći i izveštaj sa sastanka Izvršnog odbora Upravnog odbora KSS.

 

Jedna od varijanti rešenja pominje se moguće istupanje srpskih klubova iz regionalne lige. U tom slučaju, Evroliga bi najverovatnije Srbiji omogućila dva mesta u međunarodnim takmičenjima, po jedno u Evroligi i Evrokupu.

 

Sa druge strane, ukoliko predstavnici naše košarke na predstojećem sastanku sa upravom "Sidra" ne budu uslovili ispunjenje ugovora iz 2009. istupanjem iz NLB lige ostaje pitanje čime će uspeti da privole "drugu stranu" da se pridržava pravila na koja su svi pristali prošle godine.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here