EPA/ETIENNE ANSOTTE
Eduard Kukan

Bivši poslanici Evropskog parlamente Eduard Kukan i Knut Flekenštajn završli su danas popodne seriju odvojenih razgovora sa parlamentarnim strankama.

Oni su, kako je novinarima popodne prenela poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, kao i neki drugi učesnici, protiv toga da opozicija bojkotuje predstojeće izbore u Srbiji, jer smatraju, navela je Ivić, da su izbori jedini način da se dođe do prave demokratije.

Na sastanku sa Kukanom i Flekenštajnom je, pored Ivićeve, bio i Marko Ðurišić iz Socijaldemokratske stranke. “Mislim da će oni pokušati da učine sve da se situacija u Srbiji promeni, ne bi li onda i mi promenili naše stavove”, rekla je Rašković Ivić.

Prema njenim rečima, gosti iz Brisela saglasili su se da funkcionerska kampanja nije prihvatljiva, te bi, kaže ona, ključni zahtevi opozicije bili još da se, kako je rekla, mediji srede, da bude transprentno finansiranje i da se promeni REM.

Kukan i Flekenštajn su prethodno imali sastanak sa poslanikom LDP Nenadom Milićem.

Posle sastanka sa Rašković Ivić i Markom Ðurišićem, oko 17 časova započeli su sastanak sa Tatjanom Macurom i Vladimirom Ðurićem iz Stranke moderne Srbije, što je bio i poslednji njihov sastanak sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, završen oko 17.30.

Oni će sutra razgovarati sa predstavnicima vanparlamentarne opozicije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here