Kuki: Hteo sam da budem pop

0

Od električara do pevača: Ivan Kukolj Kuki

– Kao klinac hteo sam da budem pop, ali majka mi nije dozvolila. Kada sam odrastao i dobio prvo dete, poželeo sam da moj sin ostvari san koji ja nisam uspeo i da iz moje kuće potekne jedno svešteno lice. Moj sin Milan danas ima 25 godina, pošao je svojim putem, i nikada nije bio zainteresovan za bogosluženje. A ja verujem da je miran, staložen život sveštenog lica nešto najlepše na svetu – kaže Kukolj.

Čime ste se sve bavili pre nego što ste postali pevač?
– Desetak godina bio sam električar i nije bilo lako. Naporan je to posao, težak, odgovoran, a neadekvatno plaćen. Sećam se da sam početkom ’90-ih, u potrazi za boljim životom, otišao u Rusiju. Vratio sam se kući posle godinu dana praznih džepova. Firma u kojoj sam radio propala je, a ja ostao bez prebijene pare. Bilo, ne ponovilo se. Teško da ću se ikada ponovo vratiti svom starom zanimanju.

Priča se da niste u dobrim odnosima sa Sašom Popovićem, jer vas još nije bilo na Grand televiziji…?
– To nije istina! Sa Popovićem i Grandom nisam imao nesuglasica. Ali, tačno je da se nisam pojavljivao u emisijama na novootvorenom kanalu. I za to postoje opravdani razlozi. Zvali su me, ali nisam mogao, jer sam bio okupiran privatnim obavezama – supruga mi se porodila, trebalo je sve pripremiti za dolazak majke i bebe iz porodilišta. Ja sam malo izgubljen i zatečen, kao i svi muškarci. Taman su mi žena i ćerkica došle

Opasna dvojka

– Već neko vreme kod mene je odlična pesma koju je napisao Rade Krstić, a za koju bi Dragan Stojković Bosanac trebalo da napiše aranžman. To je opasna dvojka, koju ljubomorno čuvam i čekam pravi trenutak da je plasiram. Neki mi savetuju da je prijavim na jesen za Grandov festival. Još sam neodlučan, ali svakako se treba na vreme pripremiti za veliku muzičku manifestaciju, na kojoj će biti žestoka konkurencija – kaže Kuki.

 

kući iz bolnice, a već sam morao da spremam krsnu slavu Đurđevdan. Ali, dušebrižnici ne moraju da se sekiraju, ja sam član Granda i nema nikakvih nesuglasica među nama.

Pre Granda, godinama ste sarađivali sa Juvekomercom. U kakvim ste odnosima sa vlasnikom te kuće Miodragom M. Ilićem, zvanim Mile Bas?
– Nažalost, niti se čujemo, niti se viđamo. Mnogo mi je krivo zbog toga, ali nije do mene, Bas je odlučio da tako bude. Onog momenta kada sam izrazio želju da nešto promenim u svojoj karijeri, da bih prešao u drugu diskografsku kuću, on se uvredio i prekinuli smo svaki kontakt. Mile od tada neće da čuje za mene, totalno mi je okrenuo leđa.

Da li ste pokušali da izgladite nesuglasice?
– Nemam ja tu šta da gladim situaciju. Između nas dvojice nije bilo svađe, niti jedne ružne reči. Probao sam da promenim taj naš odnos, ali… Mnogo mi je žao zbog toga, jer smo lepo sarađivali ranije. Basa i dalje veoma poštujem, uvažavam i cenim. Zahvalan sam mu za sve što je uradio za mene. Mile me izbegava, kao što rekoh, neće da čuje za mene i to je tako, ne može se ništa na silu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here