Legendarni hrvatski košarkaš, Toni Kukoč, bio je deo čuvene generacije Čikago Bulsa iz devedesetih godina u kojoj je igrao i Majkl Džordan, a u intervjuu za TV Arena sport pričao je koliki je uticaj na njegov razvoj i uspeh imao trener Fil Džekson.

On je otkrio detalje iz svlačionice Bulsa.

– Imao je odličnu komunikaciju sa igračima. Uvek je govorio da jedan tim vredi onoliko koliko vredi njegova najslabija karika u lancu. Svake godine pred početak sezone, držao je sastanak i davao nam fascikle u kojima je opisivao kako bismo trebali da igramo, kako da napadamo, kako da se branimo. I uvek je naslov tih fascikli bio “sezona 1995/96” ili “sezona 1996/7”. Međutim, u poslednjoj njegovoj godini u “Bulsima” na fascikli je pisalo “Last Dance”” – otkriva Kukoč.

Sa Džeksonom je bilo mnogo anegdota, a jedna se izdvaja.

– Mnogo puta me zvao na večeru u želji da me bolje upozna. I ne samo mene, već svakog igrača. Fil Džekson istu pažnju je posvećivao i prvom i 12 igraču. Preporučivao nam je knjige za čitanje. Pročitao je “Na Drini ćuprija” i razočarao se kada je meni dao da je pročitam jer sam mu rekao da sam to već pročitao u srednjoj školi, kao lektiru – rekao je bivši hrvatski košarkaš.

Kukoč je igrajući za Jugoplastiku, Beneton i Čikago izgubio samo jedno finale, u finalu Evrolige protiv Limoža.

– Možda se ne sećam svih dobijenih finala i pobeda, ali zato pamtim svaki poraz. Možda je to zato što kada pobedimo svi su zadovoljni i srećni a kada izgubim sam ljut i samo gledam u koga će biti uperen prst, ko će biti označen kao krivac, i kako da to ne budem ja – rekao je Kukoč za “TV Arena sport”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here