Foto: MN Press
Aleksandar Kukolj

Aleksandar Kukolj razočaran je pehom na Olimpijskim igrama, koje je završio u 2. meču.

Aleksandar Kukolj krenuo je silovito u Tokiju, razbivši Tevitu Takajavu na startu, ali je doživeo peh u narednoj rundi.

Novi rival bio mu je korejski borac Guam Čo, u osmini finala, ali je i ovde presudio ipon, u korist azijskog džudiste.

Posle svega, Kukolj se emotivno obratio javnosti.

– Nisam se oglašavao mnogo u poslednjih par dana, volim da se malo ućutim pre takmičenja. Pisalo mi je dosta ljudi pre Igara. Pišu „primaklo se“, meni je bilo primaknuto od momenta kad sam saznao da cu ići na Igre.

Svetsko prvenstvo je bilo pre mesec i po dana, ja nov u kategoriji, sa još uvek dobrim deficitom u kilaži, a samo mi finale završava posao. Radio sam kako sam radio, već znamo šta se desilo, da ne dužim o tome.

Mislio sam da će sa nekom novom velikom medaljom moja sreća i rasterećenje biti neobjašnjivi. Umesto toga, 3 dana posle finala na Svetskom već sam bio u znoju do grla, nervirao se ako trening ne prođe dobro i pitao se „prestane li ovo ikad?“. Morao sam dobro zagrebati po svom karakteru da vidim od čega sam satkan, da budem spreman i emotivno i fizički za ono sto sledi. I bio sam, ili sam se makar tako osećao.

Juče sam se borio na OI. Posle prve pobede, izgubio sam od borca iz Koreje, odličnog, a verovatno stilski i najnezgodnijeg za moj način borbe. Znao sam da ga je taktički teško pobediti, pa sam otvarao borbu sa ciljem da ga bacim, ali naravno i uz rizik da budem bačen. Nije prošlo. Uvenuo sam zbog propuštene prilike.

Kao i u Riju, i ovaj put sam bio zatečen veličinom podrske, brojem poruka i pozitivnih komentara. Iz sveg srca sam želeo da vas obradujem… Hvala svakom ko mi je samo dobar dan rekao na ovom mom putu a kamoli ljudima koji su u njemu aktivno učestvovali. Najviše hvala mojoj porodici, prijateljima, stručnom timu, sponzorima. Hvala svima koji su verovali u mene. Hvala i onima koji nisu, svi ste vi deo moje priče.

Sada odmor. Nadam se da ću umeti da uživam makar malo u rezultatu sto sam skoro napravio, a uživanje odložio. Da oporavim ono sto je od tela ostalo, provedem vremena sa najbližima, pa da odlučim da li ću i kojim putem dalje.

Volim vas sve – poruka je Kukolja.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime