Kultura nema granice

0

 

Glavni koordinator ove veoma cenjene kulturne manifestacije, Vladimir Zahorec, sveštenik protestantske crkve u Cirihu, rekao je otvarajući ovogodišnju postavku, da je kod mnogih različitosti koje postoje u politici, religiji i kulturi, umetnost taj most koji nas sve povezuje na isti način.

I, ostali govornici, predstavnik ambasade Makedonije iz Berna Jasmin Kahil, zatim Krstina Bitikofer, zadužena za integraciju u Cirihu, pa Petar Dajtviler, predstavnik protestantske crkve i Oliver fon Šultes, predsednik crkve iz Hotingena (glavnog sponzora ove manifesatcije), redom su naglašavali da je priredba "Pogled preko granice" u skladu sa širenjem ljubavi, tolerancije i razumevanja među ljudima, bez obzira na njihovu versku, rasnu ili nacionalnu pripadnost.

U pauzi programa, čula se muzika, lepe pesme u izvođenju Ivana Stilova i Orce Kitanov, Stefana i Antona Trajkovskog iz Makedonije, a od naših koji žive u Švajcarskoj u prvom planu je bio Zlatko Rezagić, zadužen za muzičku pratnju. Darko Vulić i Gorica Soljovska su bili odgovorni za posluženje.

– Da nisam imao obaveza prema klubu, već ove godine bih i sam ovde izlagao svoje prve slike, kaže za "Vesti" Marko Vukelić, rukometaš "Amicicije", koji je bio oduševljen onim što je video, kao i njegovi švajcarski drugari Oto Šmid i Martim Sig.

– Sve je ovde dovedeno do savršenstva, pa pomišljam kako bi bilo dobro da se ova izložba održava i dva puta godišnje, dodaje vajar Miroslav Srećković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here