Lična arhiva
Kulturni magazin "Život punim plućima"

Kulturni magazin “Život punim plućima” počinje svoj život 8. decembra na televiziji Studio B u 22:05 sati. Emisija će trajati 45 minuta i predstavlja novinu na medijskom nebu Srbije jer javnosti na profesionalan način predstavlja teme iz kulture, umetnosti, istorije, nauke, obrazovanja, humanosti, turizma, mode, ekologije i sporta.

Autorke emisije su književnica i multimedijalni umetnik Marija Viktorija (Živanović) novinarka i književnica Violeta Dimitrić, koje su ujedno i voditeljke. Publika će u emisiji “Život punim plućima”,  imati priliku da vidi vanserijske, umne, uspešne, humane sagovornike koje ne možete često da vidite na drugim TV kanalima. Priloge iz kulture radiće i novinar Aleksandar Glišić. Teme iz sfere istorijskih i  običajnih znamenitosti i biografije znamenitih ličnosti radiće master pravnih nauka, Nikola Vjetrović.

Autorke napominju da su pokrenule ovu emisiju jer smatraju da kultura nije dovoljno zastupljena u medijima, kao i da je danas neophodno promovisati sadržaje koji govore o tradiciji, vanvremenskim vrednostima. To će istovremeno publiku motivisati ka sticanju novih znanja, što predstavlja suprotstavljanje poplavi površnih sadržaja.

Marija i Violeta ističu da se često govori da “kultura nije u modi”, a one se gledaocima obraćaju pitanjem iz druge perspektive: “Da li je baš tako? I, za koga nije u modi?”.

2 COMMENTS

  1. Da nije g.Zeptera nista od te emisije ne bi bilo moguce.
    Samo toliko da se zna.
    G.Zepter finansira taj projekat.

  2. Pa šta!
    Neko mora da finansira…
    Bitan je sadržaj emisija i voditeljski par koji je nesumnjivo na nivou…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here