Lična arhiva
Kulturni magazin "Život punim plućima"

Kulturni magazin “Život punim plućima” počinje svoj život 8. decembra na televiziji Studio B u 22:05 sati. Emisija će trajati 45 minuta i predstavlja novinu na medijskom nebu Srbije jer javnosti na profesionalan način predstavlja teme iz kulture, umetnosti, istorije, nauke, obrazovanja, humanosti, turizma, mode, ekologije i sporta.

Autorke emisije su književnica i multimedijalni umetnik Marija Viktorija (Živanović) novinarka i književnica Violeta Dimitrić, koje su ujedno i voditeljke. Publika će u emisiji “Život punim plućima”,  imati priliku da vidi vanserijske, umne, uspešne, humane sagovornike koje ne možete često da vidite na drugim TV kanalima. Priloge iz kulture radiće i novinar Aleksandar Glišić. Teme iz sfere istorijskih i  običajnih znamenitosti i biografije znamenitih ličnosti radiće master pravnih nauka, Nikola Vjetrović.

Autorke napominju da su pokrenule ovu emisiju jer smatraju da kultura nije dovoljno zastupljena u medijima, kao i da je danas neophodno promovisati sadržaje koji govore o tradiciji, vanvremenskim vrednostima. To će istovremeno publiku motivisati ka sticanju novih znanja, što predstavlja suprotstavljanje poplavi površnih sadržaja.

Marija i Violeta ističu da se često govori da “kultura nije u modi”, a one se gledaocima obraćaju pitanjem iz druge perspektive: “Da li je baš tako? I, za koga nije u modi?”.

1 KOMENTAR

  1. Da nije g.Zeptera nista od te emisije ne bi bilo moguce.
    Samo toliko da se zna.
    G.Zepter finansira taj projekat.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime