Foto: Tanjug/AP
Ronald Kuman

Prema izveštajima u Španiji, Ronald Kuman odbija da uzme 4,7  miliona evra manje od sume koje treba da mu isplati Barselona nakon otkaza.

Holanđanin je 14 meseci na čelu Barselone završio svoj posao posle poraza od Rajo Valjekana prošle nedelje nakon njihovog najgoreg početka sezone od 1987-88.

Međutim, prema nekim infomacijama, bivši šef Evertona i Sauthemptona trebalo bi da dobije isplatu od 11,7 miliona evra kao rezultat odluke koju su doneli predsednik kluba Đoan Laporta i upravni odbor.

Ali prema katalonskom televizijskom kanalu TV3, klub je dao novu ponudu 58-godišnjem treneru od 7 miliona evra, što on ne želi da prihvati.

Novinar kanala Luis Kanut rekao je za Radio Kataloniju:

– To je skoro 12 miliona evra (10 miliona funti), ali želim da razjasnim da u ovome nema nikakve veze sa novcem koji je uplaćen holandskoj federaciji (da se potpiše ugovor sa njim), to je bilo 5 miliona evra (4,2 miliona funti) koje je Barselona odmah platila.

– Ne znam da li je u ovih 12 to što treba da se plati za njegov tehnički tim ili je to samo on, s obzirom da je prošle sezone odložio 45 odsto plate zbog pandemije.

– U prvim razgovorima koje su vodili tražili su od njega da uzme deo od oko sedam ili 8 miliona evra (6 miliona funti), daleko od 12 koliko moraju da mu plate – kaže Kanut.

Ovo je ugovor koji su potpisale obe strane, a ne sadašnji odbor, ali to je priznat ugovor i ne radi se o njihovom otpuštanju, već se mora platiti.

Finansijski problemi Barselone su dobro dokumentovani, a klub je prošlog meseca potvrdio da su ostvarili gubitak od 411 miliona evra u prethodnoj finansijskoj godini i da su imali “tehnički bankrot” kada je Laporta ponovo postao predsednik u martu.

U međuvremenu, Ćavi je veliki favorit da zameni Kumana na Kamp Nouu, ali se klub takođe suočava sa gnevom na tom planu.

Aktuelni klub bivšeg veznog igrača Al Sad je navodno ljut na to kako je Barselona tretirala dogovor kao završen.

Katarski klub očajnički želi da zadrži svog trenera.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here