EPA/JOHN G. MABANGLO
Tim Kuk

Kompanija Apple izgleda nema planove da ispravi “green bubbles” (zeleni oblačići) problem u skorije vreme.

Tokom 2022 Code Conference događaja, Tim Kuk je odgovorio na pitanje novinara o RCS tekstualnim porukama, sugestijom da kupi iPhone.

Nakon što je upitan, kako bi Apple mogao da poboljša komunikaciju između iPhone i Android korisnika, Kuk je rekao: “Ne vidim da naši korisnici traže da previše energije trošimo na to”.

Kada je novinar odgovorio da svojoj majci, koja koristi Android, nije mogao da pošalje određeni video, Kuk je šaljivo odgovorio: “Kupi svojoj mami iPhone”.

Ovo će sigurno dodati ulje na vatru u okviru debate koji se vodi oko standarda za slanje poruka na telefonima.

Google već dugo promoviše RCS (Rich Communications Service) kao način da se omogući bolja operativnost između Android i iOS korisnika. To bi trebalo da pomogne u eliminaciji “zelenog oblačića” koji iPhone korisnici vide svaki put kada prime tekstualnu poruku sa Android telefona.

Apple je razmatrao da ponudi iMessage Android korisnicima, ali je brzo odustao od te ideje, uz pojašnjenje da bi portovanje iMessage servisa na Android više štetilo kompaniji nego što bi joj pomoglo.

Problem sa zelenim oblačićem je uglavnom problem koji imaju korisnici u SAD-u, jer korisnici u drugim zemljama preferiraju aplikacije koje se ne zasnivaju na SMS porukama, kao što su Telegram, WhatsApp i Signal.

1 COMMENT

  1. Ne znam da li je istina da ovaj novi iphone ima bat koja se automatski iskljucuje ako temp.okoline predje 0 stepeni celzijusa… Ako je istina onda se zimi ne moze normalno koristiti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here