EPA/Christian Bruna
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ponovio je upozorenje za putovanje na Zapadni Balkan i “jeftinih balkanskih testova”.

Kurc je, nakon sednice sa predstavnicima austrijskih pokrajina, kazao da i pored velike emocionalne povezanosti mnogih Austrijanaca ne treba putovati na Zapadni Balkan.

– To je ove godine problem. Mogu samo da apelujem da se pridržavaju upozorenja za putovanje. Imamo dnevno više slučajeva zaraze koji su “uvezeni” sa Balkana, čiji uzrok može da se utvrdi na Zapadnom Balkanu – rekao je on.

Apelovao je na stanovništvo da trenutno odustanu od putovanja na Zapadni Balkan.

Pozvao je i poslodavce da obavezno pripaze da se ispoštuje dvonedeljni karantin nakon putovanja na Zapadni Balkan i da zaposlenima, koji su tamo boravili, ne dozvole da se odmah vrate u firme.

Takođe je upozorio da se na destinaciji odmora testiraju.

– Upozoravamo na jeftine testove sa Balkana da bi se oslobodili karantina – rekao je Kurc.

Na osnovu upozorenja za putovanje na Zapadni Balkan povratnici iz tih zemalja moraju da se podvrgnu dvonedeljnom karantinu ili da obave PCR test, koji, ako je negativan, prekida karantin.

U Austriji PCR testovi koštaju od 110 do 240 evra.

1 COMMENT

  1. Niko da kaze da test za koronu ne postoji, koriste se testovi za razlicite bolesti, testovi koji na odredjenim osobama pokazuju pozitivan rezultat, a na nekim negativan, prvi i poslednji simpton virusa je pozitivan test. DAJTE LJUDI KO JOS VERUJE U IZMISLJENI VIRUS. OTVORITE OCI!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here