commons.wikimedia/SPO
Ministarka pravde Austrije Alma Zadić

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc osudio je danas oštro kampanju mržnje protiv nove ministarke pravosuđa Alme Zadić.

“Mržnja preko društvenih mreža je odvratan fenomen našeg doba. Tako nečemu ne sme biti mesta kod nas”, poručio je Kurc preko tvitera.

Najavio je da će Austrija dosledno da deluje protiv mržnje preko društvenih mreža, bez obzira da li ona dolazila od levičara, islamista ili desničara. Kurc je podvukao da Zadićeva, i svi drugi koji su pogođeni kampanjom mržnje, uživaju njegovu punu podršku.

Ministarka Zadić, koja je bosanskog porekla, zbog pretnji i poruka mržnje preko društvenih mreža dobila je policijsku zaštitu, i nju 24 sata štite tri pripadnika specijalne jedinice policije „Kobra”.

Takođe, i ministarka za integraciju i žene Suzane Rab osudila je kampanju protiv Zadićeve. Ona je istakla da mržnji preko društvenih mreža, i posebno mržnji prema ženama koje su dobro integrisane u Austriji i koje se zalažu za harmoničan suživot, nema mesta.

Takođe je osudila i poruke pojedinih nevladinih organizacija iz Nemačke koje predstavljaju kancelara Kurca kao „bebi Hitlera”.

1 COMMENT

  1. To nije mrznja, to je samo pokusaj odbrane na vreme. Kao obrazovanoj osobi, taj cin joj se nije smeo dogoditi. Kad je toliki idealista, mogla se vratiti u staru domovinu i biti tamo od koristi. Gde je tu razum, da neko kao pecalbar ili izbeglica bude primljen u stranoj zemlji i pocne tamo da deli pamet ljudima koji su je primili u svoju kucu i dali joj hleb. Slicne akcije su i Turci startovali pre 20- tak godina u Nemackoj i zahtevali da se zemlja mora preobraziti u smeru koji odgovara islamu – jer njih je vec toliko tamo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here