EPA-EFE/Gailan Haji

Kurdska alijansa “Sirijskih demokratskih snaga” (SDS) obratila se predstavnicima Rusije molbom da im pomognu u postizanju sporazuma sa vladom u Damasku kako bi se zaštitile teritorije koje kontrolišu na severoistoku zemlje, saopštio je predstavnik SDS Aram Hana.

– Zamolili smo Ruse da budu inicijatori sporazuma o koordinaciji akcija sa Damaskom kako bi se zaštitila naša teritorija – rekao je Hana.

Prema njegovim rečima, ruski predstavnici su na sastanku sa predstavnicima alijanse predstavili uslove Turske koji su bili odbijeni.

Turska od 20. novembra sprovodi vazdušnu operaciju protiv sirijskog krila zabranjene Kurdistanske radničke partije na severu Sirije. Napadi su izvedeni na grad Kobani, kao i na sever Iraka. Erdogan je operaciju nazvao uspešnom i nije isključio da će posle nje uslediti i kopnena.

3 COMMENTS

  1. A joj.Žao mi je kurda, al stvarno su našli pogrešnu crkvu za molitvu. Pa ovi bijednici rusi nemogu sami sebi pomoć.Pa ljudi dragi pa to je sirotinjska država u kojoj 70 % stanovništva živi u bijedi i neimaštini.

    • Sve si rekao na nacin kako pises ko si latinu, a ti bas znas ko je koliko sirotinja, pre si ti sirotinja u glavi…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here